Min älskling

Vecka 29, 16 nov - 22 nov 2008

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Ja inte så mycket intressant! haha men kunnat känna utanpå magen har väl personer kunnat gjort i 2-3 veckor snart tycker jag? Bara dem tajmar min älskling när den är vaken och sparkas haha =) Dock har det blivit mer nu och den är vaken när även jag är uppe och springer vilket den inte var/visade lika mycket förr av =) Fick t ex världens spark när jag sprang genom ikea i lördags haha =)  

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Nu är det bara 83 dagar kvar tills dess att min älskling är beräknad och jag är i månad 7. Tiden går fort den hehe =)) men gud så jag längtar och önskar att tiden gick ännu fortare!

Kommentarer
Postat av: M Rubin

Haha melle, de enda mamma sa "äsh hon e inte så stor ju men visst fan har hon fått trötte tuttar?!" ;D told you biiiiiig booooobies!

2008-11-16 @ 23:15:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback