Lat? eller bara miljövänlig

Så kommer vi till mina frågor igen. Ganska löjliga men jag kör på ett bättre talesätt "finns inga dumma frågor, bara dumma svar" ;)

Är det enbart jag som inte orkar byta kläder på mitt barn varje dag? Alltså förstå mig inte fel nu! Har han fått smuts på sig så byter jag mer än gärna kläder flera gånger per dag. Hemma kryper han oftast omkring blöjfri enbart klädd i en t-shirt för vissa undantag för vädret osv.

Men är kläderna hela och rena så har jag samma kläder på honom två dagar irad . .





Vi lär oss

Sicken dag . . .

Började med att väckarklockan, läs Lukas vaknade 09.20 kan också lägga till att jag somnade runt 8 imorse(!!)

Klockan tio var det blöjbyte och uppgång från sängen å jag var trött som få vill jag lova! Men det gick ändå och vid halv tre på eftermiddagen tog vi oss en liten nap fram till fyra. Sedan bar det av till hemköp så nu har jag lager med blöjor här hos mamma också :) Hon ligger magsjuk nu å vi kan inte ta oss hem kommunalt med den lilla vagnen så vi får muntert vänta på att hon blir frisk ;)

Kommande vecka bjuder på lite träffar! Först så ska vi träffa Aless med bebis och bada, det fanns även prat om kungens kurva så vi får helt enkelt se vad som hittas på. Sen är det jobb på FREDAG japp älskade fredag ska bli så skönt! =D På lördag ska vi nog hem till Lukas pappa tror jag? Vi märker väl =P Var så längesen vi var där nu :) Vi ska börja åka dit varannan lördag har vi, jag och N kommit överens om.

Sen efter ett par träffar så ska dem börja ses själva varannan lördag för att sedan utöka till att Lukas ska sova hos sin pappa från fredag till lördag då jag arbetar (fast bara varannan). Det kommer att gå bra, är jag helt säker på!

Men nu ska jag lägga mig ned i sängen innan jag somnar på dator (A) hehe!

Later.






En fråga

Ä r  d e t  e n b a r t M I N  e t t å r i n g  s o m  i n t e  ä r  e t t  d u g g                            i n t r e s s e r a d  u t a v  b a r n p r o g r a m ?






Godmorgon världen

... eller godnatt för min del! Hemkommen ifrån en riktigt rolig natt må jag säga =) Det är verkligen KUL att jobba på burger king ska ni veta! Sen jobbade Alexandra idag också med hennes nya tuttar - N e j  j a g  ä r  i n t e  s u p e r  a v i s.

Resten utav gårdagen hade jag teori på körskolan och det var också SJUKT kul. Gisses vad vi skratta haha, övertrötta hela bunten? Tror nog det!

Så efter en riktig händelserik, jobbig men framförallt rolig dag så ska jag bädda ner mig för någon timma sömn. Lukas vaknar nog runt åtta eller nio om jag har tur. Mamma ligger magsjuk så vill inte att hon ska behöva gå upp mer hon har varit supersnäll som ställde upp idag, läs lördag!







Sover genom sjukan

09.07 vaknar utav liten kräks men somnar om kort därefter. 11.00 uppgång igen, kräkningar lite majsvälling och 5x5ml vätskeersättning för att sedan somna om runt 12-tiden IGEN. Och under hela den timman som gick var han lite pigg för att sedan bara vilja ligga ner från halv 12.


Hur länge ska det få fortsätta? Ska han vara såhär totalt utmattad? Det står svart på vitt i foldern jag fick från akuten "kontakta läkare om barnet är trött osv" men det är "bara" vanlig maginfluensa så det finns ändå inget att göra enligt läkarna.

Blir tokig snart ringer jag N så får han följa med till läkaren och ställa lite krav, han är ju man så då kanske dem lyssnar? Avskyr sveriges läkarvård ibland. Dem bästa? Kanske det men dem vet fasiken inte hur man ska behandla patienterna. Förutom den där urgulliga sjuksköterskan på akuten. Hon är bra!

Men ska göra lite mat nu innan liten väljer att vakna för då är den endast mys och lite musik som hjälper.





Akutmottagning, check / Maginfluensa, CHECK

Klockan är .. kollar efter, ETT? vadå ett vi åkte precis förbi skanstull och klockan stod på 23.19 då? Jag har bara hunnit mysa med min underbara son samt läst mailen å lite bloggar?

Vi var på akuten nyss och vände, tvärfull ska ni veta! Å vi hade förberett med kisspåse i 5 timmar hemma så lilla killen kissa nästan direkt då vi kom in och urinprovet visade bara bra resultat. Så det verkade vara det som vi trodde - maginfluensa. Så nu är det bara att köra på vätskeersättning var femte minut osv osv.

Men det blir nog bra, tills imorgon är vi superfriska inte sant? =D Positiv inställning brukar fixa halva jobbet!

Kändes skönt att inte behöva gå igenom mitt hysteriska "Hjälp min son är sjuk" själv idag. Mamma var som alltid gullig nog att skjutsa in oss samt att jag hade N med mig på sms/telefon sen fem idag då jag berätta att liten inte kissat på hela dagen. Nu förstår jag det lätta i att vara två som föräldrar!

Men jag ska faktiskt sussa nu också :) Lukas rulla precis på mig så är väl ett tecken på att jag ska lägga mig ned å kika lite på tv innan ögonen rullar igen.






Skidor är kul, eller?

Jääkla mamma! Jag kollar på skidorna, jag följer skidorna? Eller okej jag kollar inte upp när det ska gå men den biten står ju mamma för. Dock började jag fråga idag "men när kör damerna" etc.. Men det är kul faktiskt! Bara att jag blir så jävla nervös när det är sådär super spännande! Som då herrarna körde iförrgår ni vet när dem blockerade så han olsson eller va han hette kunde köra på å sen kör Marcus - snygga människa förbi alltihopa å tar hem guldet? Jävla spänning å MÅSTE han vara så läcker?

Jaja kul är det i af =) å namnen kan jag typ. Bättre på damernas sida å Marcus Hellner glömmer jag såklart aldrig ;) hihi

Annan uppdatering körskolan? Gick super typ! Hittar dragläget i alla lägen nu å krypkörningen kirrade vi idag också så nu slipper jag öva på det mer, snälla? Växla gör jag superbra nu tyckte han å svängarna är mycket bättre! Men det är en bit kvar men fortfarande 12 mars är min sista lektion? På måndag är det 1 mars sen är det ja knappt någon tid kvar alls, sjukt!


Lukas mår sådär! Lite mindre kräkningar såhär på kvällen men då fick han också lite vätskeersättning plus att jag fick i honom 200ml majsvälling :) Hoppas på en sovande natt! Jag ska joina honom snart för är helt färdig efter denna dag. bära bära bära men det gör jag gärna för min sjuka kille! Det känns i mammahjärtat att se honom kräkas på de sättet, USCH!









Mer helg till oss

Berättade jag förresten att min biträdande chef ringde häromdagen å säger att han fixat så att jag kan börja arbeta fredagar istället för lördagar? Hur underbart är inte det!


Sjukstuga - IGEN(!)

Började dagen med att rusa iväg till mammas bil och hämta Lukas bilbarnstol. Efter det så gick jag å la mig med pluttis igen!

Halv tio vaknade vi efter nattens kräkningar samt hostande skönt för liten att han lyckades sova lite åtminstonde. Men sen har dagen varit helt upp och ned.. han har kräkts massor och jag har torkat upp, tvättat mattor etc. Nu sover han sedan en halvtimma tillbaka. Har även pratat med vårdguiden efter att han inte fick i sig något alls. Så nu ska jag iväg å köpa majsvälling och väskeersättning :)

Han har i af gjort både 1 å 2 idag så vi hoppas på att han fortsätter på samma bana och får i sig lite i taget :)

Så synd att han är sjuk IGEN tre om inte fyra veckor nu? Först förkyld sen öroninflammation å så nu magsjuk!





Alla dagar är inte lika bra!

Jag hade saker att berätta men ja mitt minne är ju bra men kort ;) haha!

Körskolan går bra i af! Vi kommer framåt gjorde lite små misstag idag bara å jag är tydligen jättebra på att starta, bromsa in, bromsa helt etc bara att jag måste lära mig att krypköra men det visste jag redan. Å jag har inte tålamod för sånt för jag avskyr att krypköra det är TRIST! gaah varför i helvette ska man kunna det för? okej köra SUPER sakta men krypköra?

Nog om klagomål va? Ja då ska vi inte prata om min dag i af! Imorgon ska vi på roligare äventyr :) En vän kommer och hämtar upp oss så åker vi någonstans! Efter det så har jag körskola 15.40 sen hem leka lite med Lukas för att sedan bege sig ut i kommunala trafiken. Har laddat mobilen med ny musik och funderar på att be T köra förbi mig så att jag kan hämta min vinterjacka också men det beror på vart vi åker imorgon!

Å just de målet imorgonkväll är personalmöte sedan middag med jobbet :) Ska bli kul bara att jag inte känner någonannan förutom chefen och biträdande chef?

Förresten läste på
Emelies blogg om inskolning utav barn. Får man ta ut föräldrarpenning under själva inskolningen?





Surisar =)

Är det enbart jag i hela stockholm som INTE svär åt snön? Alltså tänk såhär - SL bytte dem dära som kör och uppehåller tågen (jag å namn) i af det är första året för detta nya företaget med snön så det är inte så jätte konstigt att det har strulat och dem är inte vana än. Sen här där jag bor så ser man människor som klagar hela tiden för att det inte kör fler bussar. Å jag tror fan inte att en ända utav dem nötskallarna har körkort .. för skulle två bussar mötas i t ex björkhagen som de måste köra förbi för att ens komma till gullmarsplan så skulle detta sluta i ren kaos.

Det är FÖR mkt snö på vägarna!


Klart man kan tycka att det är kaos å svära men svär då åt vädret och inte åt människorna som faktiskt försöker hjälpa dig!






Nu kör vi!

Det blidde inget pain arbete i lördags. Jag mådde alldeles för dåligt för att åka in och jag kände att det inte var riktigt rätt att jobba med mat då jag kunde vara magsjuk? Jag vet fortfarande inte vare var jag hade.. mer än att jag hade för högt värde utav något.

Igår fungerade inte blogg.se alls så jag tröttnade på att kämpa mig in å läste bloggar hela kvällen istället =) å så kom jag i säng runt tolv snåret också (A)

Idag var det första körlektionen för min del och läraren tyckte att jag var duktig =D wihoo! kändes bra! Han sa dock att mina högersvängar var.. ja vi skulle öva helt enkelt haha! Och det tyckte han också var jätte skumt för det ska tydligen vara vänstersvängarna som ska vara svåra.


Mys i soffan innan läggdags för någon vecka sedan


Lukas mår bättre eller han är ju frisk mer eller mindre bara en eländig hosta som vägrar ge med sig! Men å så han är mysig vid nattningarna nu. Vi är ju strandsatta hos mamma och här sover vi på två madrasser på golvet då mamma inte hunnit köpa ny säng hit sedan vi flytta härifrån. Hur som helst det blir som en dubbelsäng där jag inte behöver tänka på var han kryper eftersom att det inte finns någon fallrisk. Så han kryper omkring ner å upp sen till mig för att pussas å kramas lite å så ner osv osv

OS har jag också följt ;) den ni! haha Mammas fel sedan förra året.. då lärde jag mig alla namn, typ. Så det är faktiskt roligt att se men fyfan va nervös man blir! Speciellt idag på finalen JÄVLA kurva? :O jag är ett riktigt nervrak när det gäller sånt här =P Lite surt att det bara blev silver tycker jag dock!





Sicken lördagkväll!

Tack för bra tips om dagis å dagmamma =) Jag tror att vi stannar hemma till Augusti.. läste igenom verksamhetsplanen som den dagmamman har osv och där framgick det att hon kommer att ha upp till 7 barn. Och det känns lite väl mycket även om det i praktiken ändå inte kommer att bli så!

Men nog om det :) jag mår illa - för illa! Fortfarande å det suger jag vill må bra nu igen.. Just därför jag kan blogga lite också :) ringde jobbet och sa "jag spydde nyss, ska jag komma in?" Söta Herman som jag i vanliga fall brukar jobba med bad om att få ringa upp. Däremot kom svaret att han inte hade skiftet så jag måste komma in ändå dock inte förän klockan 1 skönt nog.

Då blir det pain arbete i 4 timmar :) När jag var gravid med Lukas så hade jag världens gulligaste chef som jag arbetade med varje pass så då löste det sig oftast men idag är jag helt by my self! Hoppas på ingen mer kräkhistoria nu bara!

Men vila till tolvtiden sen åka till jobbet. Å vad taxi lockar men det tar fasiken lika lång tid så att slänga 300 i sjön har jag inte lust med!

Kramisar






Snökaos

Vilket oväder! Nu vill vi verkligen ha sommar om inte vår i af!

Började dagen med en promenad (hemsk sådan) till körskolan men receptionisten måste sagt fel plats eller tid till mig för där var det ingen.. KUL tänkte jag som hade gått upp helt i onödan för att inte tala, tagit mig ut i detta väder?

Blir till att fråga på måndag för ringa orkar jag inte då jag bara vill slappa tills jobbet väntar!






Dagmamma VS Dagis

Jag kommer alltid att kalla det för dagis, så det så!

Hur som helst var vi på ett dagis nu i veckan å fick ett litet info möte etc å jag blev helt förälskad! Föräldrarna som redan hade barn där var super trevliga och positiva å ja allting var helt super. Lite jobbigt att de bara har öppet till halv 5 då jag inte alls vet vad jag vill jobba med. Men det finns nästan alltid lösningar på det har för mig att N slutar fyra om inget så!

DOCK så har vi plats där från Augusti och jag är suuuper sugen på att jobba lite. Ville ju ha in honom nu 15timmar i veckan fram till sommaren sen vara ledig i sommar för att sedan börja heltid i höst. Men som det ser ut nu får det bli heltid ifrån höst istället.

Det mest läskiga jag känner med dagmamma är att det enbart är hon. Tänk om ett barn springer iväg och hon springer efter? De andra fyra barnen som står kvar då? Nej det känns lite läskigt.. sen finns det heller ingen som kollar henne. Nu vill jag absolut inte tro något dumt om henne men ni förstår vad jag menar!

Hur har ni tänk? Kramar






Nu är vi på rätt bana

Hoppas jag i af! Jag vet allt mitt snack om att det är en självklarhet för mig att pappan ska ta lika mkt ansvar som mamman, finnas där 100% etc och att man inte ska tycka att dem är ASBRA för att dem ger 5 timmar en dag i veckan åt sitt barn "blahablahablaha" Ja ni fattar.. MEN jag måste faktiskt säga att N har blivit mycket bättre. Så mycket skit som jag skrivit om honom i bloggen så tycker jag faktiskt att jag måste skriva det bra också. För han har bra dagar han också.

Så nu hoppas vi på att det fortsätter på detta goda spår! Kan säga att det lutar åt lite pappaledighet också i vår, vem kommer inte bli överlycklig utav det om inte vår bästaste son? =) Hoppas hoppas hoppas!





Sweet dude, eller?!

Var hos läkaren runt tre snåret idag! Vad som hände där kan vi ju skippa.. men mer eller mindre så måste jag känna efter så att magen min inte blir värre för blir den det så måste jag kolla värdena igen. Hade 18 å man skulle ha under 8 men det var bra ändå? Jaja läkarsnack är inte min grej! Lilleman fick hostmedicin också =) Läkaren var snäll tyckte Lukas då Lukas trodde att han lekte med honom men i verkliga fall så gjorde han en rutinkoll.

Mer än så har vi väl inte hunnit med idag! Vi är tillbaka hos mamma, känns som att vi spenderar mer tid här? Men det blir så då man blir sjuk. Hjälp man kan få då man är sjuk tackar åtmistonde inte jag nej till?

Ska strax göra en paj som vi ska smarra på här hos mor min tillsammans med grannen å ngra till utav mammas vänner =) Men först ska jag diska åt mamma! Ja helt syssellös blir man inte bara för att man åker hem ;) hihi nej då jag är bara snäll egentligen!







Det finaste jag vet

Den här underbara bilden ska framkallas tillsammans med två andra och hängas upp ovanför en bänk i vardagsrummet :) Har lite ångest bara inför kommande ikea besök - trött på de varuhuset för tillfället!

 

 

 

 

 

 


1 år och 11 dagar

I g å r  d e n  1 7  F e b r u a r i  s å  t o g  m i n  l i l l a  p r i n s  s i n a  f ö r s t a  t v å  s t e g !








Mer presenter och shopping

Solbrillor från Kaveh!


Här till vänster ser ni flygplansbilen han fick utav sin mormor.


Nyshoppat - mockasiner från prinsar o prinsessor + jacka från Polarn (presentpengar)


Chinos från polarn (presentpengar)


Å sen köpte jag lite mjukiskläder utav nadims present då den var för liten :) Ska köpa en större likadan dress som han köpte sen då jag svängen förbi Farsta tänkte jag (huddinge hade slut). Alla tre är i af från Lindex!


Lukas fick även lite fler presenter såsom bil från Ruby+Milo, vattenflaska, stjärnor till taket ifrån Victoria+Maria, DVD o filmer från mamma sen tror jag att det var nästintill allt?

Uppdateringen kom tillslut ser ni ;) hihi






Presenter ett par veckor senare

Sjukstuga - denna gång min tur! Förhoppningsvis är det bara något jag ätit men bra mår jag INTE. Började igår å dagen har spenderats i soffan. Mamma kom över och passade lilleman sen åkte vi till henne nu på kvällen! Fast nu är dem iväg å handlar =)

Men tänkte visa upp lite utav dagarnas shopping samt lite presenter som jag inte visat än!

Från Ruby & Milo + Annie & Emil


Tjocktröjjor, en från Lizzus & Nattis + En från Hanna :)


Leksaker från Pia


Leksak från Ninni & Pess + Gunghäst från Victoria & Maria


Visar mer sen :) ska vila igen! PUSS

Roliga timmen

Jag i ett nötskal!

"Hej! Jag skulle vilja lämna tillbaka den här" - Tar fram dressen och kvittot
"Okej .. då skulle jag behöva ditt betalkort"
"Nej alltså var en present.. lite fel storlek bara"
"Okej .. men har du inget betalkort på dig?"
"Ne? eller alltså det var en present" - tänker åå tröga åsna klart jag inte har någon annans visakort?
"Nehe *kollar skumt* skriv en signatur här bara då"

Sen tackar jag tar pengarna och går. Väl ute ur affären insåg jag att det inte spelade någon roll vems betalkort han ville ha, han ville ju bara sätta in pengarna på ett kort och inte ge mig kontant.

Och nu undrar ni säkert om jag verkligen inte har något roligare att berätta? Jo jag kan faktiskt dra incidenten om Lukas nappflaskor.

E l l e r  s å  s k i p p a r  v i  d e n ?








"neej"

Tänkte ju skriva det här för flera dagar sen men helt glömt! Lukas säger nej och skakar på huvudet om han inte vill ha något =) Ex, om jag frågar vill Lukas ha välling och visar flaskan säger han antingen nej eller börjar gnälla typ å gnällandet menas med att han VILL ha.

Haha så söt då man sitter vid matbordet - "vatten?" "nee".

Min lilla prins! börjar bli så stor..

Illamående och bildlös!

Jag var aspepp på att blogga .. MEN sen så ville inte batterierna funka i kameran vilket ledde till att jag inte har ngra bilder att relatera inlägget till. Tänkte visa lite presenter han fick förra lördagen samt lite kläder vi köpt nu på sistonde men icke! =P Utöver det så mår jag illa, superilla.. vill bara lägga mig ner och sova bort flera veckor! Men det går inte för på lördag är det riskettan å på måndag är det körning! Sen ska jag ha tid att umgås med min underbara lilla son också =)

Ni anar inte vad vi har myst sen vi kom hem. Igårkväll vart jag så överdröst med pussar å kramar så det fanns inte och nästan lika mkt idag =))) Var även på en liten info träff på ett dagis. Så nu är jag totalt förälskad i det dagiset och har ingen som helst aning om hur jag ska göra.. blir till att ringa placeringsmänniskan på huddinge kommun imorgon och få lite råd tror jag.

Nej vet ni vad jag ska ta mig ett glas cola och hoppas på att det hjälper annars blir det till att sova och hoppas på att man mår bättre imorgon! Har btw tagit en assöt bild på lukas i svartvit ni kamerafolks där ute vet ni om man kan ändra gråskalan på den? För jag har två bilder till som jag vill framkalla i svartvit å vill ha alla tre i samma gråskala?

Börjar komma igång med maten på riktigt!

Lukas har blivit jätte duktig på att äta! Man får t o m mata honom(!!!!) så imorgon ska vi faktiskt ta med oss mat till Tuben så slipper vi, läs jag äta lunch ute =) bara onödiga utgifter speciellt då man är hos mamma och kan ta med sig mammas köttgryta!

Vilket även är poppis i Lukas ögon =) Han äter dock inte barnmat, men jag dömmer honom inte. Det är fan inte gott! Förutom favoritgryta tillsätt lite salt bara ;) annars äre mums.







LIte blandade pics - tema februari

Milo supercool i två utav Lukas presenter - Keps + Solbrillor! Vem kmr att ha sthlm´s coolaste unge i sommar? ;)


Hungrig Lukas!


Tittuuut!


Sussi om du ser detta, visst är han lik Jimmi här? :O


Mammas hjärta


Tvätta händerna är roligt om man får göra det själv!

Mammas hjärta sussar!


Snygg frilla!


Hahaha vad jag skratta!

We are back!

Men inte hemma än dock! Blev bara att mamma skjutsa hem oss för att hämta saker så återvände vi hit =) Anledningen var att vi ska först förbi bilskolan som ligger här och senare vidare till Farsta och härifrån så går det en direkt buss.

I Farsta ska vi på Tuben. Det var två veckor sen nu och jag kan tänka mig en liten som kommer att bli överlycklig utav att busa runt med barn! Det kommer åtminstonde två stycken som han kan busa lite med annars är det mest bebisar där nu för tiden vilket är lite lite lite trist. Lukas är så hårdhänt då han inte förstår sin styrka än.. han vill bara väl genom att kramas, pussas och framförallt klappa på bebisarna men nja, det går inte riktigt som han tänkt sig!

Lilla pyret =)

Efter Farsta ska vi hem och byta vagn för att sedan fortsätta emot kungens kurva där vi ska möta upp mamma så ska vi storhandla :) behöver verkligen fylla på alla möjliga utrymmen så det ska bli skönt! Måste printa ut ett semmelrecept också för i veckan ska det bakas semlor!

MEN med tanke på att vi var hemma så tog jag med mig sladden hit också, duktigt va? Å fick ångest då jag hittade Lukas foton här hemma hos mamma också. Ligger säkert hela sju månader efter med fotoframkallning.






Mitt hjärta


Orimliga tankar

Jag verkar vara inne i någon knäpp svacka! Tänker alldeles för mycket på "tänk om.." eller "varför gjorde jag så, Varför gjorde du så" ja å etc.. sedan på minnen. Fan va minnen kan suga ibland.. samtidigt som de är jävligt bra i vissa fall..

Det finns saker jag verkligen saknar och en del saker jag inte förstod att jag skulle ta vara på när de väl fanns.

Men jag försöker blicka tillbaka med ett leende i af å glädjas åt just den studen - den som var bra.

Men what the hell! Nu säger vi tummen upp och försöker glädjas åt nuet, inte sant? Fan va jag saknar min pluttis. Han ligger å sussar i mammas säng då jag jobbat. Är jag jätte elak om jag väcker honom och myser lite innan det är dags för mig att sussa? Hmm..

Lån

Finns det något jag är rädd över så är det att ta lån! Inte för själva lånet skuld till någon bank etc utan just för att man är skyldig någon nånting. Tror att det är värsta känslan jag vet. Har t o m räknat ut att jag kommer kunna studera utan att ta studielån. Vi kommer inte att leva i lyx och glamour men vi kommer att klara oss..

Hur som helst trots alla mina principer så tog jag ett lån i veckan. 10450kr helt räntefritt. På ett år ska jag betala av detta men det var också mer än ett lån, det var en investering. Lånet var till MITT kommande körkort.


Jag längtar först tills jag har tagit det och kan säga "HA där ser ni" eller något liknande. Sedan längtar jag tills lånet är betalt och jag faktiskt kan ställa mig som skuldfri igen.

One year togo! 





Crasy

Idag har vi,  l ä s  j a g sovit halva dagen.. Lukas gnällde mest och tyckte att jag var SUPER tråkig haha så det kan bli (A) Men usch så illa jag mådde! Men även lilleman somnade om runt 11 - 12? så sov vi fram till två. Dunderskönt =)

E f t e r  d e t  g i c k  v i  s a k t a  u p p ,  b y t t e  b a j s b l ö j a  n r  2 ,  å t  l i t e  f r u k o s t  o c h  f i x a d e  o s s . Sedan bar det iväg till Globen där jag hitta en ascool present till lilla Milo! Ville egentligen köpa något mer typ en liten sak? Men hitta ju inget! Hitta reflexer med namn självklart fanns inte Milo och andra namnsaker men nej nej så jag gav upp! Denna coola sak får duga helt enkelt =D haha

Imorgon blir det kalas - TROR jag eller hoppas! Klantiga jag har ju bytt vagn och har bara den lilla här hemma plus att Lukas snorar lite. Så vi får se hur han mår imorgon vill inte smitta andra barn =) Han verkar nämligen inte sjuk men just för att vara på den säkra sidan. Barn snäpper ju upp sjukdommar lättare en kvickt.

Nu är det strax sängen för min del också =) Pluttis sov inte på hela dagen sen förän vid halv elva nu så han var lagom tröttis. Nästa vecka har vi massvis att göra! För att inte tala om då jag börjar köra? Tror att det får bli intensivt två veckor vilket betyder att jag kommer ha 2 körlektioner om dagen men de ska nog gå! Nervöst? För mkt.

Höres.

Tårtor

Minns inte om jag visade tårtorna till Lukas kalas någongång? Jag bakade i af två pajer och två tårtor =)


En riktig mysdag =)

Klantiga jag har glömt kamerasladden hemma igen! Var nämligen hem en snabbis och skulle hämta lite nya kläder men det viktigaste - godis, myskläder och sladd glömde jag såklart bort.

Var iväg med mamma och skrev under alla körskolepapper nu =) Blir till att planera allting imorgon. Ska bli spännande nu är jag fan taggad! OCH NERVÖS.

Lukas börjar piggna till lite nu också skönt nog :) Lilla kexet då! Jobbigt när ens sötsaker är sjuka! Och klantiga jag bytte vagn då jag var hemma också så nu har jag bara lilla sulkyn här tänkte inte alls på att vi skulle iväg imorgon. Men det löser sig, blir bara lite jobbigare att komma fram!

Men inte så mkt intressant att skriva =) Varit på jakt på present till Milo nu flera dagar utan resultat men hoppas verkligen på att morgondagen bjuder på en annars är jag K Ö R D ! ! ! haha

Natti natt =)






På tal om ingenting

Lukas har världens bästa Morbror!

Lukas knappt fyra veckor


Lukas kan ..

Nu har Lukas börja ställa sig upp i barnstolar också! Haha skyller på Josefin ;) Ne då men han förstod väl trixet efter att sätt henne göra så! =P lilla knäppis bebis men det var väl bara en tidsfråga!




Körskola - CHECK!

Nu har jag varit och åtminstonde bokat in avbetalningen på körskolan =) Men som jag trodde så får jag inte låna själv då jag har noll ekonomi som mammaledig men mamma ställde upp som medsökande. Imorgon ska vi dit för att skriva på papper och lägga upp utbildning. FYFAN va nervös jag är..

Hjälp uppskattas!

När vi var hos läkaren så frågade han om jag eller nadim var allergiska emot penicillin varpå jag svarade nej då jag vet att Nadim åt penicillin just nu. Däremot så har läkarna kommit fram till att det kanske är penicillin han är allergisk emot och har nu gjort massa tester.

Min fråga är nu om jag ska fortsätta ge Lukas? Han har fått tre + 5ml borde det inte visat sig redan om han varit allergisk?

Bortgjord!

Jag skulle skicka in ett guldhalsband som jag fått utav min pappa och aldrig använder då jag har andra som jag även fått utav honom som jag använder :) I af detta ska ju skickas rekommenderat å så är det försäkrat utav mottagningsföretaget. Hur som helst så ska jag posta annan post också och råkar posta detta i "vanlig" brevlåda. Jahapp där var ett par tusen borta tänkte jag MEN dem har fått fram påsen.

Tacka vet jag för ärliga människor inom posten :) Personen ifråga hade likagärna kunnat öppna påsen och behållt/sålt etc

å TACK äntligen för lite tur! =P

Idag har vi hunnit med massor :)

Var hos studievägledaren iförmiddags och nu känns allt mycket bättre :) Jag får läsa precis vad jag vill för att få behörighet haha kändes lagom kul (A) blir till att ransaka vad jag egentligen vill läsa och vad jag tycker är roligt! Eller nästan vad jag vill.. behöver engelska, religion samt historia A mindre kul!

Det var dock mer att läsa än vad jag trodde då en del kurser inte räknades med utav någon skum annledning som jag inte förstod men de är inget att hänga läpp över bara ta tag i allt nu :)

Hur som helst efter det åkte vi och mötte Cassandra med lilla Josefin :) lika trevligt som vanligt dock hamna vi i tjaffs med ett par tanter.. blir så trött på att människor ska lägga sig i precis allt och anta massa saker bara för att.

Köpte två tröjjor också till åt lilleman :) Nu har han 300kr kvar utav sina födelsedagspengar men vad dem ska gå till har jag ingen aning!


Brustet mammahjärta

åååååå FYFAN va det är jobbigt att se sin son sjuk! Han fick alvedon vid 19.00 och allting var superbra tills klockan 22.. då slutade alvedonen värka och gud så ont han hade. Ringde vårdguiden som tipsade om nezeril näsdroppar så fick han ett par sånna sen tillslut så somnade han efter lite gående med vagnen. Ville verkligen ge honom alvedon men det är ännu farligare att överdosera så jag lät bli. Men usch vad hemskt det var att se honom lida men inte kunna göra något.

Mammas lilla älskade prins <3





Ettårskontroll och shopping

Köpte en jacka och ett par superfina chinos idag till lilleman! Jackan var nedsatt dock storlek 80 så vi ska testa den först :) Hade i af 3 veckors öppetköp vilket var bra då liten sov =) Chinosen är helt klarblåa, men de är raka i modellen så frågan är fall Lukas kan ha dem :/ köpte storlek 92 haha =P Lär vara superlång så kort som han är! men men vi får se =) Är ju öppetköp på dessa också så!

Efter läkaren idag var vi på bvc :) Liten har gått ned till 9295g! Men var i of tre veckor sedan vi var där senast så det är inte så konstigt med tanke på att han varit sjuk nu i nästan två veckor. Växt hade han gjort en hel cm ;) så nu är han hela 73 cm! Huvudet var 46,5 så även de har växt 0,5 - den kurvan är i af jämn ;)

Sitter i kö hos FK nu.. har inte fått klart min föräldrarpenning heller då jag sökt om me lägsta nivå istället för jag vill spara SGI dagarna tills dess att jag jobbat heltid mer och kan höja min SGI :)

MEN nog om dem åsnorna haha! Imorgon blir det Farsta C med Cassandra å lilla Josefin :) Lukas smittar ju inte och han trivs mer att vara iväg än att ligga hemma =) förresten så var penicillinen ASGOD enligt lilleman haha! Han som aldrig vill ha saker på sked men AD-dropparna å så nu penicillinen går suveränt. Knäppa sötnos!

Nej ska nog vila lite innan pluttis vaknar =)






Liten sjuk - fortfarande..

Jag som trodde liten hade blivit frisk! Men icke var "falsk alarm".. öroninflamation i höger öra! Turligt nog så var det ingenting som skulle smittas över till andra barn (tänkte på kalaset + mini kalas dagen efter) men usch så jag tycker synd om MIN lilla prins! Inatt skrek han och var helt hysterisk i över en timmas tid men efter lite kontakt med vårdguiden så prövade vi alvedon vilket funkade lite och han somnade om.

Efter sex timmars sömn var han fit for lektajm igen :O ringa ändå till vårdcentralen och gick dit med en sprattlandes superglad kille(?) haha men läkaren var super och tog mig verkligen på allvar och kollade både öron, hals och lyssna på lugnorna :) Och om sex veckor ska vi dit för att kolla öronen igen :)

Nu blire duschen sen ska vi till BVC för ettårskontroll och egentligen ettårssprutan men med tanke på att han surplar penicillin så tycker inte jag att det låter som en bra idé! Sen ska vi möta upp Jessipess å leka lite.

Kramisar






Presenter

Utav...
 • Mormor fick Lukas en gåbil format som ett flygplan, en dvd samt två filmer
 • Lisette och Nathalie fick Lukas en jättefin tjocktröjja, en keps å ett par skor.
 • Annie och lilla Emil fick Lukas en superfin t-shirt med massa bilar =D
 • Victoria och Maria fick Lukas en gung-zebra ;) en drickmugg och stjärnor till rummet!
 • Farmor, farfar + farbröder fick Lukas 1000kr att shoppa upp!
 • Pappa fick han ett superfint addidas set
 • Tant Pia fick han ett jättefint pussel och en super söt "dra" leksak
 • Kaveh fick Lukas ett par ascoola solbrillor!
 • Hanna fick Lukas en jättefin munkjacka från p.op!!
 • Ninninor å Jessipess fick han en leksak man kan trumma på och dra efter sig, superfin!
Tror det var allt? Om jag glömt något säg till! =) Utav mig ska ha få ett kök när jag väl bestämt mig för vilket! Men tror att det får bli ett jättefint i trä som är målat i blått, ovanligt nog ;) haha

Men TACK TACK TACK för presenterna gott folk :) superduperfina! Ska försöka få till lite foton på dem sen, lite svårt att förklara en del =) hihi





1års dagen i bildform

Börjar dagen med paket från mormor, tre stycken!
Vad är detta? Gåbil eller gå-flygplan kanske!

Godkänd avstängd i af;) haha på var den lite läskig än så länge!
Fint med ljus

Blåsa ut dem var ingen höjdare =P

Hmm tårta? Sötsaker är inget för mig..

Eller jo kanske, men bara då alla gått!

Så busar vi till det lite medens mamma fixar käk!

Ballonger som hänger kvar när jag sover

Hade en ovanför huvudet också. Mamma vågar inte ha tejp vid olycksfall för bebisar!

Å här var det också massa ballonger kvar plus lite leksaker och presenter!

Nej det är ingen vanlig dag för det är Lukas födelsedag, tralalala

Idag har Lukas

- Fått tredje tanden
- Visat mamma hur man går ned från soffan
- Tokmyst med mamma på kvällen


Å  S J Ä L V K L A R T  F Y L L T  Å R !

Ett år och stora killen =) Nu på kvällen så blev det lite gnäll så jag bädda åt liten på soffan så satt han och snackade för fullt om allt möjligt för att sedan lägga huvudet på min axel och somna. Älskar verkligen sådana nattningar :) Innan så vände han kinden till hela tiden också å ville att jag skulle pussa! haha han är allt för go :) Och en massa kramar har jag fått, MASSA. Kan inte förstå än att han är min son, all denna kärlek. Så jävla underbart!

Tack för alla gratulationer och tack till alla er som varit här och firat med oss! Vi hade det super trevligt och man ser verkligen att Lukas börjar komma sin pappa närmare nu :) Och sina farbröder också! Idag kröp han fram till Rani som att han ville att han skulle bära upp honom varpå jag fick förklara att Rani inte orkar honom (han är endast 11år). Men gulligt vare, min lilla prins!





The truth about me

 • J a g  k a n  b ö r j a  g r å t a  b a r a  u t a v  a t t  s e  b i l d e r  p å 
  " p a p p a  o  b a r n "

 • J a g  ä l s k a r  a m e r i k a n a r e  o c h  d e r a s  a v s l a p p n a n d e  s ä t t 
  a t t  v a r a

 • J a g  v i l l  b l i  k ä r  i g e n

 • J a g  a v s k y r  a t t  b o  s j ä l v ,  ä v e n  o m  d e t  h a r  s i n a  l j u s a  s t u n d e r

 • J a g  d r ö m m e r  o m  a t t  f l y t t a  i f r å n  S t o c k h o l m 
  o m  i n t e  S v e r i g e  o c k s å

 • J a g  s k u l l e  d a m m s u g a  o c h  s k u r a  g o l v e n  d a g l i g e n 
  o m  i n t e  L u k a s  v a r  r ä d d  f ö r  d a m m s u g a r e n

Tankar

Det är kvällarna då lukas somnat som är värst! Tacka säger jag för att han inte sover tidigt. Då hade nog hjärnan gått på för mycket spinn :) Försöker tänka hur jag tänkte för ett år sedan, tänk nu var vi i fullfart påväg in till förlossningen helt sjukt.. Vid 2 inatt så la jag mig i ett supervarmt skönt bad. Åtminstonde för stunden haha =P Totte, tror jag att han hette min första barnmorska hade lurat mig. Värkarna får tydligen fnatt utav varmvatten och sätter igång med rejäl fart.

Nåja finns ju förlossningsberättelse att läsa haha =P Men helt sjukt att imorgon har det gått ett år. Ett helt år..





Kalasinköp!

Vid tiotiden ikväll rulla vi innanför dörrarna! Insåg efter dagens inköp att det nästan är billigare att köpa färdigatårtor haha men å andra sidan, hur kul är det?

Halv tolv slocknade lilleman :) Jag ligger och kollar på "prestige" asbra film! Lite skum och man måste tänka efter för att inte snurras bort men BRA är den ;) Ska nog sussa snart jag med då det blir låååång dag imorgon! Har inte den minsta koll på hur många vi blir då en del tackat ja, nej, ja, nej osv haha =P Men de märker vi =) Gör två tårtor och två pajer. Sen bjuds det även på glass så finns de chokladsås och lite små kakor som mariekex å fingermarie. Vet i af att Lukas vill ha det så!





Hello future!

Precis så känner jag just nu! Dagen har bjudit på jättebra saker =) Först ringde en studievägledare ifrån Komvux så dit ska vi på tisdag och trixa lite. Sedan direkt efter ringde en jätte trevlig tjej vid namn Jenny. Hon har ansökt om att få starta som barnmamma här i huddinge så den 16 mars får vi veta och isåfall får Lukas plats där fr o m 29mars =) Blir toppen!! Det kommer att vara fem barn =) Sen sammarbetar hon med två andra barnmammor så är dem ute så ses dem alla tre och det blir istället 15 barn!

Imorgon ska hon skicka över lite info via mailen och om jag tyckte att det lät bra, gällande regler, krav etc så skulle vi ses nu innan också :)

Känns verkligen som att vi är på rätt spår! Men har fortfarande sömnproblem tack vare FK men det löser sig, inte sant?

Vi tog en liten promenix nyss vilket gjorde att pluttis somnade :) Ska däremot byta vagn nu då vi ska möta mamma och handla inför imorgon!

Kramisar

Världselit


Stolarna

Sen ska det målas vitt också!

 


haha ni MÅSTE kolla!

Nattis skicka nyss denna till mig! haha gud så jag skrattade!


hemmadag - igen

Ännu en hel dag spenderandes hemma! Nu är Lukas nästan helt frisk skönt nog :) Även om han är jätte uttråkad utav att  bara vara hemma så känns det bäst. Men imorgon ska vi ut på långpromenix minsann =) Känner att jag borde lära känna öhm huddinge lite? Jag hittar väl sisodär här ändå me tanke på att N bodde här förut och jag nästintill bodde hemma hos honom.

Å jag blir också tokig utav att gå hemma ska ni veta.. det är FÖR mycket tankar i mitt huvud just nu vilket har lett till världens huvudvärk. Jag längtar bara tills allt är klart.. alltså ALLT. Fk godkänner bostadsbidraget, körkortet tas, lägenheten skrivs över på mig, dagisplats säkrad (blivit strul där med..) osv osv.. det är ännu mer men en del saker måste jag verkligen hålla privat för människor snackar allt för mycket.

Men nog om det imorgon är en ny toppen dag! Vi ska först som jag skrev innan ta en långpromenix sedan bär det av till kungens kurva för att inhandla tårtsaker.

Nu bör jag egentligen sova men som alltid sitter man uppe alltförlänge =) Haha natti natt!






Sovmorgon och hushållssysslor!

Ja min plan där att sova till elva sprack =P Blev väckt vid halv nio först så vi mös till kvart i tio sen vare full fart i kanske en halvtimma. Då var han trött igen? Halv tio la vi oss tillsammans i min säng istället somnade om och vaknade ... Tio över ETT! Herregud.. haha men skönt var det =) Blev dock till att slänga på lilleman byxor och springa ner till tvättis. Kvar över så går tiden nämligen bort =)

Men vi hann och vi har tvättat.. massvis och vikt! Mamma är även på besök så en stol är nu klar! Var inte så jobbigt det jobbiga var mest att sätta ihop den då hålen var borta =P Men tillslut fick vi ihop det skönt nog!

Imorgon kommer nog
Adam hit vad vi gör vet jag inte än. Jag vill helst slippa att gå ut så (A) haha Men jag ska i af lura honom att hjälpa mig lite me stolarna (A) å att få upp krokar i hallen, hittat skruvar som passar nu äntligen!

Men innan inlägget blir allt för flummigt ska jag nog avrunda! Förresten någon som såg på Ekdahl? KATASTROF vilka människor det finns. Jag har aldrig förstått hur man kan se på sitt barn och säga att man INTE älskar han eller hon ? Nej kommer aldrig att förstå heller. Och sen skriva en bok om det, en bok som alla har tillgång till inklusive hans son? Å va arg jag var! Han bortförklarade med "det är ingen bok för en tioåring" nehe men han KAN fortfarande få nys om boken och han KAN fortfarande läsa den och vilket barn vill höra att man inte var önskad?

Nej nog om det innan örona börjar ryka på mig ;) Nu blir det lite tv sen sussa!

Natti natti






Min lilla sjukling

 

Med blåmärken i pannan samt under ögat haha! Sicken kärlek det finns :) Men ikväll var super jobbig! Ingenting passade men tillslut somnade han äntligen. Lilla pyret! hoppas på att tanden spricker nu snart för det är helt vitt .. måste göra ont.

 

Imorgon ska vi tvätta! Har planerat att vakna runt nio sen så får Lukas sova middag vid elva igen =) så har vi tvätt-tid klockan ett blir perfa! haha tror ni att vi håller planeringen? Inte jag med tanke på att Lukas somna tio ikväll så han lär vakna runt åtta. Men vi håller tummarna för jag är super trött!

 

 

 

 


Göra om

Nu är jag på g att göra om mina stolar! Insåg dock att det låter alldeles för mycket för att panga nu men alla tyger är utklippta i af. Och imorgon kommer även mamma på besök så hon kan passa Lukas medens jag gör detta på dagtid istället. Blir nog bra =P Hoppas jag haha

För tillfället ser stolarna ut såhär


Nu lever vi!

åå känner typ som ångest som växer å växer har MASSA att fixa här hemma vilket FK sätt till att det inte går att fixa p.g.a ekonomin! DOCK har jag bestämt mig för att besöka clas ohlsson och fixa nya stift så att köksbordet, läs stolarna hinner bli fixade innan lördag i af!

Annars har vi haft en helvettes natt.. eller Lukas har jag har bara fått vara vaken. Lilla pyret! men idag mår han mycket bättre! Dock lite kramig så ska avrunda hära =) Blir till att åka till Skärholmen så vi slipper byta buss så förhoppningsvis sover lukas hela vägen!

Kramisar






Nu går det fort, för fort!

Lukas står bättre och bättre nu också förresten :) Idag stod han själv och satte sig t o m ned helt utan stöd!

Lukas goes wild

Vi orkade inte ta oss upp imorse vilket resulterar i att vi fortfarande är kvar hos mamma :) Men eftersom att Lukas var sjuk så kändes det inte akut att åka hem heller. Plus att det är skönt att vara här ifall att han skulle bli sämre och behöver åka till sjukan då mamma skjutsar oss!

Imorgon blire däremot hemgång =) Lukas har hållt igång hela dagen idag så tror inte att det går nöd på honom direkt haha =P Förutom att han är lite vilsen å ja resulterar i X antal olyckor.. Började med att han drog ned en lampa idag som kraschade i miljoner bitar, typ. Sen så klättra han upp på sängen men ned gick de värre. Landa på huvudet å slog en volt lilla pyret! Blev bra straxt efter men mer har ändå hänt! Tvbänken har han nockat minst tre gånger och vardagsrumsbordet åtminstonde två! Så ett par blåmärken kommer nog att smyga sig fram imorgon!

På tal om imorgon så ska vi till Farsta :) skrev ju att det blev fel häftstift så ska köpa nya sånna.. häftapparat köper jag sen när jag behöver göra om nästa sak.

Annars har jag massvis att göra i veckan.. ska hinna göra om alla fyra stolar. Lägga upp gardiner. Storhandla inför Lukas kalas samt baka, baka å BAKA. Det blir i af två tårtor och en paj plus glass :) Nu hoppas jag bara på att det går åt också! Mycket förkylningar som lurar just nu men de blir nog bra =)

Lukas står

Lukas står själv nu :) Eller nja nästan.. han vågar inte riktigt =P haha å idag tog han t o m ett MINI steg åt sidan för att inte rubba balansen!






Längtar längtar längtar!(!!!!!)

Åå har hittat P E R F E K T A körkortsutbildningen nu! Tack lissus för tipset ;) Ligger i Farsta i af! Så imorgon ska jag ringa soc så förhoppningvis hjälper dem mig med att tjata på försäkringskassan sen gott folk så fort jag fått alla papper klara därifrån så blir det farsta å boka! Utbildningen tar fem (hoppas jag) dagar beroende på körvana. Men jag borde klara femdagars programmet dem kräver bara "viss bilvana" så!

Så ska jag flörta med grannen också om barnpassning :) Inte säkert hon kan alla dagar men ngra hoppas jag på haha.

Nu är jag glad igen =) Varit en liten upp och ner dag me tanke på Lukas sjuk å lite annat också. Imorgon ska vi först och främst få skjuts hem utav mamma :) Blev kvar här inatt igen p.g.a lathet (A) Men jag avskyr verkligen att åka buss får nästintill ångest!

Efter det så ska jag göra ett par telefonsamtal samt försöka ta mig till Farsta för att köpa nya häftstift.. Köpte fel fast jag skyller på ninni =P haha! Hon sa 6 mm men fanns tydligen olika TYPER också hallå? as knäppt men men inte så mkt att göra åt! Kan lägga undan mina och köpa en häftpistol till dem sen också istället =)

Annars i veckan har vi inget planerat, nästan. Lukas ska bli frisk då han fyller på lördag! Tårtor ska bakas samt pajer. Mums =D