En ny start

Sitter och kollar på Gordons kitchens nightmare och gråter? Gosh, lite för mkt känslor haha!

Vi är hemma som sagt, igen. Blev akuten igårkväll då hostan bara blev värre och tillslut kräktes han upp allt plus en massa slem och det sistnämnda var riktigt bra att det kom upp! Lukas fick inhalera och vi fick även med oss både recept på inhalator för hemmabruk samt remiss till en barnläkare! ÄNTLIGEN är nog det rätta ordet. Träffade verkligen en superbra läkare ännu en gång som lyssnade på vad jag sa och inte enbart på Lukas lungor för tillfället.

Idag har vi mot förmodan fått lite gjort ändå :) Thomas mamma kom förbi och hämtade oss så körde vi ut kartonger till Huddinge. I helgen blir det till att packa! Ni anar inte hur underbart allt kommer att bli när det är klart. Finns inga ord för hur mycket jag längtar. Snart kommer Thomas hem också kan man äntligen tillgå en något mer normal vardag igen och förhoppningsvis så hjälper inhalatorn Lukas också att han får känna sig lite utvilad en natt om inget :)


Helt färdig!

Orkar inte skriva ut mer än att allt bara blev k a o s. Men nu är det löst, lite halvt. Jag väntar på pengar från N sedan ska jag ringa och hyra ett förråd så flyttar vi på tisdag när mitt hjärta kommer hem!

Ska bli så skönt att få ett riktigt avslut. Tänk ingen mer kontakt med N alls. Och så får jag vara med både min älskade Lukas och Thomas varje dag! Kommer bli underbart =) Och trångt haha åtminstonde tills vi hittat något.

Som toppen på allt detta har jag äntligen fått min vilja igenom gällande Lukas! Ringde till ringens akut igår och krävde att få komma dit, är ju inte skriven där så egentligen går det inte.. men med min vilja går allt ;)

Fick träffa en supertrevlig läkare som lyssnade på vad jag hade att säga och vad jag tycker om Lukas andning och hosta som varat i två års tid. Äntligen en läkare som verkligen inte bedömer utifrån hur barnet är just då - kan tillägga att jag var tvungen att hämta Lilleman från dagis pga hostan och hos läkaren kom det knappt något pip. Yeye fick i af ventoline och vilket skillnad! Blev ombedd att ringa vårdcentralen också och begära att de skulle utreda Lukas nu också. Sagt och gjort slog jag numret till Gröndals vårdcentral. Behövde knappt förklara mig utan möttes även här utav en urgullig tjej som glatt sa att vi var välkomna tisdag morgon för besök nummer ett.

Nu håller jag tummarna på att man får någon förklaring på denna hosta som knappt ger med sig mer än två veckor ända sedan Lukas var ett par månader.

Äntligen börjar vi komma någon vart =)

Boende

Vilket tjat va? Vi har, hade, har bestämt oss för att bo i Thomas lya fram till efter sommaren åtminstonde. Sedan dyker DET upp, det som i MITT radhus som jag velat ha ända sedan det byggdes 2009. Är tillochmed billigt, nästan för billigt för att vara sant. Så nu ska vi kolla på det. Allt detta efter samtal med mäklaren om att inte sälja och avvakta etc.
Måndag.. igen..

Å vad jag är i behov utav en långhelg nu! Eller egentligen räcker det nog med att T kommer hem :) Nästa måndag så, gud så vi längtar.

Försöker googla fram ett vettigt svar om vad barn bör ha på sig på en båt. Ja flytväst är väl givet, Ts söta mamma skulle köpa en super bra borta i finland för betydligt bättre pris än vad den går för här i sverige =) Men under den då? Solen är ju så himla stark på båten, jag bränner mig ju t o m om jag inte smörjer mig.

Någon som har åkt båt med barn tidigare och har lite bra tips? Jag skulle vilja ha någon supertunn men långärmad tröjja! Kanske ska sätta mig vid symaskinen själv!

Nu tar jag gärna helg!

Men har 55 min att avverka på telefon innan det blir verklighet. Sedan bär det av till huddinge för att hämta lilleman och lite packning =) Sedan ska vi till Gröndal!

Längtar som en tok till 8 maj! Har dock en del andra datum att sukta lite till emellan skönt nog! Såsom 14 april - än så länge hemligt! 15 april - Thomas födelsedag. 21 - 25 april ledig inklusive en liten trip till Eskilstuna! Å sen är det ett litet dop den 1 maj också =)

 

 

 


När man ska hyra ut i andrahand

Andrahandsavtal - TRE stycken. Ja ni förstår att det är en hel del pappersarbete här borta! Har åtminstonde sagt upp hemförsäkringen frånochmed 8 maj och skrivit över elen! TV ingår i hyran och bredband har jag mobilt så där behöver jag inte tänka skönt nog =)

Något man missat kanske?

Alltid lika trevlig överaskning!

Runt 2000 vill Skatteverket ha tillbaka härligt värre! Kunde varit värre, antar att man får tänka så :) sånna tråkigheter löser sig ju alltid jag antar att man åtminstonde kan betala i april?.. Thomas sitter på flyget och är framme tre inatt så nu har jag ställt klockan, tror inte att den mannen förstår allvaret när jag säger att det är viktigt att man messar när man landar. Tycker sådär om flyg.. Å så sover Lukas. Jag ska faktiskt joina honom snart men först måste jag packa lite :) imorgon ska ja nämligen tillbaka till Gröndal!

1 Juni!

Kom och tänka på en sak häromdagen. Vi har ju bestämt oss för att flytta till Thomas lägenhet. Flytten kommer att äga rum antingen sista helgen i Maj eller första i Juni beroende på hur jag arbetar. Dock så blir min sista hyra att betala i huddinge i april. Och som alla nog vet så längtar jag så efter en systemkamera! Stämde även av med T igår, det blir kamera i Maj!Dock känner jag nog mig själv och kommer visserligen använda kortet till att köpa kameran redan i april då betalningen blir i maj utan extra avgifter! Kan ni tänka er de är hela 1,5 vecka tills dess! Kanske borde man lära sig att längta istället?  

Men först måste jag bara stämma av med min hyresförening om stambyte och min tjejkompis som ska hyra i andrahand så att ingenting krockar för då blir nog min plånbok väldigt ledsen haha. Och det kanske inte är det roligaste sättet att starta sommaren på =)


Mys!Minns hur vi på landet, nästan dagligen, gick och plocka dessa finingar. På begravningen flög vi även hem dessa från tyskland till min finaste morfar! Synd att Lukas och han aldrig hann bli bundisar eller ses heller för den delen. Är helt säker på att de hade charmat ihjäl varandra.

Idag åker mitt hjärta iväg på en kina trip med sin far. Jag vill också vara ledig men kommer ha desto mer semester i sommar ;) Vi har faktiskt varit en hel del i Gröndal nu vilket känns jättebra. På något sätt känns det ännu mer som hemma där än vad det någonsin har gjort i Huddinge. Där jag ändå försökt boat in mig under över 1års tid.

Shoppade även lite igår ett duschdraperi och en badrumsmatta. Skönt att Ninni iaf såg varför jag ville byta ut dessa, då T utav någon anledning absolut inte förstod det? ..

Längtar tills han kommer hem nu så man kan göra fint på balkongen.. Men eftersom att vi inte ska dit nu förän om tio dagar igen så vill jag inte börja riktigt ännu. Men sen så blir det till att spendera helgerna där åtminstonde så då kan man allt piffa till det lite!
Välkommen till Stockholm?

Ca 60 - 150 i kö beroende på dagis. Känns som att denna sommar kommer bli lååång! Men men jag får väl helt enkelt ringa min gamle körlärare och boka lektioner nu? Verkar som att dagisplats i gröndal ligger lååångt ifrån.

Helg och vi jobbar!

Nja alla förutom lukas då förståss hah! Både jag och T spenderar vår helg på jobbet och Lilleman är hos sin mormor och myser. Att jobba helg på mitt jobb innebär just enbart jobb det är så otroligt mycket att göra på helgerna så skönt nog jobbar man enbart en helg i månaden! Nja söndagen har vi istället 10 - 15 min mellan samtalen.. Men de är skönt hinner jag leta resor =D

Anonym: Anledningen till att vi inte bor i min lägenhet är för att jag vill flytta hade man kunnat byta dagis på dagen hade jag valt att flytta redan typ NU. Jag vantrivs så otroligt mycket i huddinge men ja lägenheten är större men den tiden vi behöver bo hos T kommer nog inte bli olidig ändå eftersom att Lukas ännu är så liten :)

 


Från hus till lägenhet

Den där paddan alltså -.- behöver jag säga mer?

Är i af back to work =) Var ju sjuk där måndag och tisdag sedan ledig onsdag. Dock vill inte febern gå ner helt och huvudvärken fortsätter. Men ska till läkaren på onsdag när jag ändå är ledig och kika lite =)

Fick även reda på att jag kommer bli tillsvidareanställd. Sjukt skönt! Vi tacka också nej till huset. Det gick upp till 3milj i budgivningen därefter så kände vi att det blev för mycket för att hus där borta.

Eller så är vi helt enkelt kanske inte redo för ett landet liv? Vände om totalt och blev att vi kikade på lägenheter vid långbropark istället. Dock vill vi ha nyproduktioner men de är inte klara förän kvartal 3 2012. Detta gör då att vi skulle behöva bo i Thomas tvåa i 1 års tid? Frågan är om vi verkligen klarar det!

Ne för mycke tankar helt enkelt! De löser sig =) Ska kolla på en lägenhet byggd 2008 på måndag. Annars bokar vi nog de andra :) Så får man väl stå ut detta år!

 

 

 


God morgon?

Klockan sju vaknade jag utav en hungrig Lukas! Skönt nog så kom mamma med välling men strax därefter gjorde vi oss klara för dagis. Åkte bilen till Älvsjö och därifrån tog vi pendeln till Huddinge. Väl i Huddinge kom mamma på att hon hade mina nycklar, å så underbart klockan 8 på morgonen. Begav mig iaf till dagis dock utan overall till Lukas.. Tog pendeln igen mot stuvsta och mötte upp mamma. När jag äntligen var tillbaka i Huddinge var det bara att springa hem och hämta overallen, gå till dagis igen för att sedan äntligen inta min vila i soffan! Slut? Haha usch ja! Vaknat har man iaf :)

Äntligen vanliga tangenter!

Ja paddan är bra, när man ska iväg, glo filmer kanske men att blogga på? puuh ne! Sitter hemma hos mamma nu och har alltså en vanlig laptop i knät. Överväger om det inte är värt att köpa en dator nu, trots att flytten kanske står runt hörnet?

Ne systemis var det först!

Nehe så råka jag trycka på en knapp och halva texten försvann.. -.-

Lukas fick lite kläder och ett par skor idag. Sedan hade vi allsång på bussen, jag och han alltså. Var ingen annan som hängde på, dock bor vi ju i sthlm så allt förvånad kan man väl inte bli ;)

 Imorgon ska jag vila hela förmiddagen lång sedan ska vi kika på huset ännu en gång. Vill mäta lite så att jag verkligen är säker på att jag får in ett badkar, yes guys det om något är viktigt!

Lättad känsla!

Knappt fem veckor kvar nu, längtar! Så ska vi till e-Tuna på de :)) mamma påminde om den där himmelska butiken varpå jag kom på att jag tydligen åker helt fel månad, får nämligen bonus i maj och vi åker i april men men jag ska inte shoppa något alls nu i mars tror ni att jag klarar det? :) Ikväll ska t till sina föräldrar, jag är dock tok förkyld och de har katt vilket inte blir någon bra kombination så jag och plutten åker istället till mami! Hon är ju visserligen inte hemma hon heller, men ni kanske minns att min dator gick sönder? Dock var det bara som jag trodde, skärmen. Så ska flytta över allt jag vill behålla till min externa hårddisk istället :) Jaja nog om dösnack! Nu ska jag försöka slänga på mig lite kläder om hämta Lukas :)

crap. .

Yes här vare depp. Det går, inge bra kort sagt på arbetet men ändå känns det som att de ända jag gör är att just - arbeta. På detta har jag såklart avlyssningssamtal imorgonbitti. Vilket gör att vi kör på samtalen från dagen, dagtid är nog OK men igår kväll var det enbart kaos.

NEJ vi stryker det. Fokuserar på det possitiva. Fem veckor kvar efter denna, f e m små veckor. Inklusive två helger. Det ska bli en så himla lättnad mer än så kan jag inte avsjöla förän om just, fem veckor!

Ska även på äventyr till E-tuna det kan vi ju faktiskt avslöja, kanske hinna med ett besök på parken zoo? Sen vips så är det maj och förhoppningsvis lite varmare grader här i Stockholm, och sol.

Men först ska vi klara av ytterligare en underbar dag på arbetet och en underbar helg med både shopping och hustittande!
Snart får vi en efterlängtad helg! =)

Sitter på jobbet, i vanlig ordning såklart! Men ikväll ska mamma hämta skrutten på dagis så vi ska sova kvar hos henne inatt. Tror att jag bör avsluta min vårstädning där hemma som jag påbörjade förra helgen? Fyllt mammas hall med både skräp och "upp på vinden saker".

Hemma orkar jag nog inte köra någon riktig vårstädning, detta i kombination med att jag är fast besluten på att köpa huset? Egentligen orkar jag nästan inte flytta enbart för att jag inte orkar ta tag i problemen som kommer att bli. Såsom att jag ska skriva ut N från kontraktet, vilket leder till att jag måste träffa honom, se en sådan människa i ögonen.. behöver jag uttrycka mig mer?

Nåja de löser sig! Ska skriva över kontraktet på en tjejkompis nämligen därav allt strul. Vi får hoppas att det löser sig helt enkelt :)

Mattorna

Hittar ni på denna hemsida!

Matta till Lukas rum - tyck till!

Jag har nog redan "boat in mig" i huset trots att vi varken sätt det, eller lagt bud haha! Men jag har ett tag ändå, trots husköp eller inte, tänkt köpa en riktig färgspäckad matta till Lukas! Fick ett tips om en mattsida nu på webben och har självklart förälskat mig i för många mattor.Det var alla! Skulle vi mot förmodan flytta till huset så blir ju rummet med den underbar turkosa färgen Lukas!

Huset, taket inomhus är min favorit hihi =)

Fasad
Fasad
Kök
KökVardagsrumVardagsrumSovrum 1Sovrum 2Sovrum 3

Vad tycks? =) Alla bilder finns
HÄR! Det har i af varit galet värt att vänta på hoppas att visningen blir lika lyckad bara och motsvarar mina förväntningar!


allt och ingenting

Denna morgon var underbar som resten utav åren brukar vara bortsätt ifrån igår! Men sånna måste man ju också få ha ;) Sitter ATM på jobbet! Har så himla mycket att göra denna vecka så hjärnan går på helsnurr det ska verkligen bli skönt med en välbehövlig helg.

På söndag ska vi äntligen få se huset ute på gladö =) Ska ladda upp lite bilder snart men först jobba lite! =) Håll utkik.
Vilken morgon!

Vet inte vilken sida Lilleman vaknade på men rolig var den icke! Tillslut var jag tvungen, då vi redan hade försovit oss att nästintill tvinga på honom kläder. Kändes väl sådär.. men inte så mycket att göra. Dock insåg jag vilka MUSKLER?! ungen har fått.

Vi kom efter många om och men iväg till dagis och vägen dit handlade om bilar =)

Ska bli så skönt i sommar när man får lite mer tid till varandra och inte bara helgerna!

Ne nu vill jag bara hem och mysa med min plutt! Älskar verkligen nattningarna även om jag i vissa fall somnar innan ;D