Shopping till lillkillen

Fick bli en Royal sulky från barabus.se =) Hoppas hoppas hoppas att vi inte behöver skicka tillbaka den och att den funkar nu =D Ska bli så skönt att kunna dra runt på en mindre vagn när man åker iväg med mammsen istället för att konka på bilstolen =P Eller åka själva då haha =)


Just nu ligger killen å sover han har varit lite grinig nu på kvällen men tror att han hade magknip stackarn! Man känner sig så himla hjälplös när man ser honom gråta och han ser verkligen ledsen ut. Drar ner mungiporna och kollar på än med sina stora ögon helt glansiga USCH men hoppas att det är bättre inatt i af =)



Mammamys

Idag tog mamma ut lite pappaledighet så mellan 8 å 10 imorse fick jag lite sömn =D men sen var det matdags igen!

Ska kanske åka iväg någonstans idag. Inte riktigt bestämt mig =) Men mamma är ju hemma så får ju skjuts ifall planer sätter i verket! Har hittat en sulkyvagn men det är ett internet företag men deras lager finns i stockholm så tänkte ringa å fråga fall man kunde komma och kika på vagnen! Är så himlans jobbigt nu när man är fler som ska åka mammas bil då får inte lill killens vanliga vagn plats så då måste man ju bära runt på honom å ja.. inte det skönaste för armarna precis. Blir ganska tungt med honom plus bilstol så!


Kanske bör jag passa på att duscha när lillen sover? Brukar inte vilja i vanliga fall men nu är ju som sagt min mamma hemma och kan ha lite koll och då är det ju lika bra att passa på att duscha (A) haha!

Tumme VS Napp!

Tyckte ju att det var suuuper skönt att lill killen tog napp redan två dagar gammal men de har han slutat med nu haha =P ger bara världens min å spottar ut den direkt! Däremot såg jag allt att tummen befann sig i munnen inatt. Kanske har han börjat med det?


Nåja nu äre mat för hans del sen ska vi sova lite inför en farfylld natt =D





Dagens i-landsproblem

Jag hade bara lagt i pampers blöjor i skötväskan så bajsar lill killen nu blir det läckage och en massa tvätt trevligt trevligt! Men vill ju inte byta nu när han sover så vi får hålla tummarna (A)

Å jag blir så jävla arg! Jag jobbade inte i juli (men har jobbat i tre års tid annars) så jag får därför inte de pengarna jag vill utav FK det är ju helt jävla sjukt! Slängde på luren i kärringens öra och berätta hur pateiskt idiotiska dem var. Ska be mamma ringa istället jag har inte tid för sånt här har faktiskt en liten att ta hand om. Vilket inte  finskbrytande tanten förstod! BLÄ

Nåja mysa med bebis gör att man blir glad igen i af =) Fick även massa tips angående amningen nu utav barnmorskan på BVC så får se om det funkar bättre nu hoppas verkligen. Gick bra där borta i af å amma så =)

Han går upp för mycket enligt dem också så någon ersättning behövs verkligen inte säger de =P men aa nu väger han i af 3770 och det känns i armarna kan jag ju säga haha! min lilla plutt blir bara tjockare å tjockare =)


Första bilden är på BB och andra bilden är från den 24 =)


BVC besök idag

Tror att det får bli Lukas trotts allt =) Var det första namn jag kom på överhuvudtaget haha man ska tydligen lyssna på de första instinkterna (A)

Just nu ligger han å.. ja sprattlar(?) total vaken har han bestämt sig för att vara sedan klockan 6 imorse och gud så arg han blivit varje gång jag somnat med honom i famnen haha =P Amningen funkar sådär. Hoppas verkligen att det kommer igång ordentligt då jag inte orkar med ersättning så himla jobbigt att gå upp på nätterna.. Men viktigast är ju att han får mat så =)


Ska iväg till BVC strax så måste börja göra iordning oss nu =) Måste byta blöja och kläder då han har kräkts lite samt spottat ut ersättning som tydligen inte var allt för god haha =P Nej men den hade stått ett par minuter så hade väl blivit lite väl kall för hans smak =P Kräsen liten filur!  





Tokstolle, snygging, kexet - kärt barn har många namn!


Varje dag, timma, minut, sekund ja ALLT är helt underbart med min lilla pojk. Världens finaste skrik och personlighet. Gud så mammalivet är underbart =)

Inatt har han sovit massa också! Var verkligen superskönt att få sova lite faktiskt =) Han vaknade vid 2 och vid 4 för mattajm å så igen sen vid 6 på morgonen för käk och lite vaken tid! Så mysigt att bara sitta å kolla på honom när han ligger i knät å bara kollar runt som en förvirrad liten man haha

Just nu ligger han å sover så sött här brevid mig. Ikväll ska vi träffa Jossan =) Ska bli trevlans! Å imorgon ska vi på utflykt efter mammas present med Fia. Mysigt värre =)




Första badet =)


Han verkar tycka om det massor! =D har badat tre gånger nu. Första var när han var 11 dagar gammal =) Totalt har han badat två med mig å så en gång med hans mormor. Var bara idag han blev lite grinig på slutet men det visade sig vara, som vanligt haha att han var hungrig =) Men ska bli supermys med babysim sen som vi ska ta sällis med
Ruby. Ska bli grymt kul faktiskt! =D

Å jag vet en hemlis som jag vill dela med mig utav till er men måste vänta USCH för att hålla tyst haha =D men snart så hoppas jag få berätta för hela världen hihi (A)





Myspys faktor 10 =)

Kom hem för någon timma sedan hade grymt trevligt måste jag säga! Lill killen var lite små grinig men förstår jag haha stackarn kräktes upp hur mycket som helst! Men sen var han glad igen =) Eller sovande om inget =P Har sovit typ hela kvällen så blir ju lååång natt för min del. Men det är ju mysigt det också. Att totaldäcka med min lilla älskling på bröstet börjar att bli en vana nu!

Skönt att man inte har planer inför imorgon då bara. För då kan vi ligga hemma hela dagen å mysa =D å sova (A)

Men nu är det sängdags för min del så får jag sova lite i af. Från 2- 3 inatt är det konstant väckning så måste passa på!

Natti natti




Förlossningsberättelse

Det började på torsdagen, ja under hela dagen skulle jag tro. Hade i af ruggit ont i ryggen men trodde bara att det var mitt vanliga ryggont som spökade och att jag sovit lite knasigt så jag börjar på förmiddagen och rensa garderoben. Ut med alla kläder på sängen och sortera för att sedan vika fint!

Gav upp efter någon timma och gick för att sova lite. Vid 6 tiden kommer mamma hem värmer vetekudden åt mig å jag ligger fortfarande lite i sängen i samband med att försöka göra saker då jag avskyr att ligga hela dagarna.


Bild tagen 19.40, ser ni så långt ned han ligger?

Vid halv 8 börjar jag känna att det gör lite mer ont, funderar på att bada lite men börjar även bli trött så planerade att försöka sova lite vilket inte gick alls.

22.30 är det 8 minuter mellan värkarna och mamma säger hela tiden att jag nog kommer föda imorgon (fredag) jag säger hela tiden att det bara är förvärkar och att de kommer försvinna snart. Pratar lite med Lizzan för att prata av mig till någon. Ber henne dock att hålla det hemligt då jag inte orkar en massa samtal.

Runt 23 ringer jag till SÖS där jag får trevligt bemötande utav en dam som säger att det ska vara ca 3 minuter mellan värkarna och de ska hålla i sig i 1 minut ungefär när jag ska åka in så jag avvaktar.

Vid 23.30 är det 3 minuter mellan värkarna och de håller i sig i någon minut så mamma börjar tjata om att vi ska åka in. Jag som fortfarande håller på att det är förvärkar protesterar (A) men vid 01.00 så går jag med på att ringa taxi och åka in.

Vid 01.00 ringer jag FL på SÖS igen där de säger att jag kan komma in så får de kika hur det ser ut annars får jag åka hem igen fall jag inte är så öppen etc.

01.20 skrivs jag in på SÖS, lillkillen är fixerad och jag är öppen 3 cm å slipper åka hem - WIHO!



02.05 hoppar jag in i badet. Det visade sig tydligen att värme påskyndar värkarbetet och sätter igång det regält. Totte den aktuella BM hade lurat mig, snällt va? haha

03.05 kommer jag upp ur badet i af och en halvtimma senare tar jag till lustgas.



05.10 påbörjas förberedelser inför EDA smärtlindring (ryggmärgsbedövning)

05.15 mitt fostervatten går och de kopplar en skalpelektrod på lill killens huvud för att mäta hjärtslag genom denna istället. Detta var fasiken inte skönt haha! Obehaglig känsla vill jag lova. Nu öppen 4 cm.

05.30 Får jag dropp, säkerhetsåtgärd inför EDA.

05.50 EDA isatt, det var verkligen inte så hemskt som alla säger. Jobbiga var att jag under denna stund mådde illa utav lustgasen så jag kräktes utav värkarna och man måste ligga helt stilla. Men jag klarade det ;) haha! Narkos läkaren skratta åt mig då jag sa att jag var tvungen att spy. Han bad mig ligga helt stilla igen så jag höll inne kräket sen sa jag igen "får jag spy nu då?" var av han svarar ja nu är det klart! Så jag börjar kräkas fast inte mycket dåra eftersom att jag inte ätit på länge =P

06.10 EDA har fått full effekt. Man svävar nu på moln! Jag kunde även passa på att prata lite med söta flickor som kom på besök mitt i natten haha!



07.00 Nya barnmorskor inkommer, Eva och Maria!

07.15 Påfyllning utav EDA

07.50 Fullt öppen (10cm)

08.45 Påfyllning EDA

10.00 Ber om mer påfyllning utav EDA då den endast håller i 1,5 timme. Får ingen då det är dags att börja krysta!

10.25 Krystvärkar startar

11.02 Föds min lilla pojke! Han skriker direkt och har 10 fingrar samt tår haha!



11.15 Moderkaka utkommer

Att föda var heeeeeeelt underbart! Värkarna var inte så hemska alltså först kunde jag ju andas mig igenom de sen tog jag lustgas sen EDA så det gjorde faktiskt aldrig sådär super ont på mig .. förutom krystvärkarna då. Det var mindre kul. Men det kändes som typ 5 minuter när mina ändå varade i en halvtimma. Sen när han kommit ut var världens underbaraste känsla. Går inte att beskriva.. längtar så mycket till nästa förlossning och denna känsla.





Fettisdagen


Blir ni inte sugna? I af jag! haha gud så gott. Kanske kan man ta sig lite tid till att göra egna i helgen?!

Ska snart käka lite krubb sen blir det att fara iväg till Haninge med Sofia och Ninni =) Myspys dära! Ska hälsa på Angelica en trevlig tjej de dära! Ska bli super kul faktiskt =) Och att komma ut :| gisses minns inte när det senast var jag orkade ta mig någonstans haha =P

Å nu funkar amningen igen! Eller bröstet är läkt haha =P Så nu kan jag amma på båda =) Dock måste jag få in tekniken igen på det högra då den försvunnit under denna tid men det bör ju gå hyffsat snabbt hoppas vi =)

Snart är FL berättelsen klar väntar bara på att mina bilder från min kamera ska laddas upp är några minuter kvar =) Men sen så!

Ha en trevlig dag =)

Myspys dag!

Har försökt att skriva förlossningsberättelse nu några dagar men lillen värkar vakna eller något annat ständigt så än är den inte klar =P men snart så, förhoppningsvist imorn =)

Idag skulle vi till BVC men imorse var han himlans hungrig så vi missade tiden. Hade planerat in ett matmål men han blev hungrig igen så bara att stanna hemma =P var inte något besök som angick honom ändå utan bara amningen så jag kände att det inte var så viktigt. Mat får han ju å mätt blir han och det är ju det som är viktigast =)

På kvällskvisten kom Ninni och Asib förbi väldans trevlans =) Har suttit och kollat massa bebissaker samt gamla bebisfoton på mig. Ni ska bara se hur lik lillkillen är mig när jag var en sån liten plutt!

Imorgon ska vi iväg till Haninge tror jag där på kvällssnåret =) Blir ju till att försöka träffa människor kvällstider nu när lillkillen håller mig vaken hela nätterna =) Men det är mys det också! Plus att det finns inte så många som har tid att ses dagtid så att säga haha

Men nu sover lillen så jag kanske också bör försöka få mig någon timme sömn inför en fartfylld natt? =P

Ha det underbart allihopa!



Hej hopp =)

Idag har jag faktiskt fått sova lite skönt nog =) Mamma tog och gav lill killen ersättning imorse vid halv 7 snåret så jag har faktiskt sovit från kvart över 6 till halv 11!

Just nu sitter jag å kikar lite på sveriges bästa bilförare haha helt sinnes att de har körkort :| men men! Lill killen sover just nu men lär vakna vilken sekund som helst :) han äter ju ca 1 gång i timmen och har sovit i snart en timma så =P


De där magbilderna tog jag visserligen idag men redan 2 dagar efter förlossningen såg min mage ut sådär. Gud så fort den drar ihop sig måste jag säga! Man såg inte ens efter förlossningen att jag varit gravid. Fast mina gamla jeans är dock bara att slänga då de är för små ändå! =P Får ta en liten shopping runda sen när jag fått tillbaka lite fett på rumpan etc då den också är heeelt borta nu!


De namnen jag väljer emellan just nu är Lukas, Emil, Kalle och Sander.. gud så svårt det här med namn är :| jag som hade hoppas på att endast ett namn skulle kännas sådär super säkert när han föddes men icke sa nicke!


Mobilbild (hittar inte sladden till kameran). Min lilla älskling två veckor!


Ska snart åka iväg till Babyproffsen och kika på sulky barnvagnar. Jag hittade faktiskt en bra på barabus.se men man kan ju inte se vagnarna i verkligheten då =P så vi ska kika runt lite till annars blir det nog den :) Har ni några förslag? Den ska ha fullt liggläge och bli sådär mini-liten när man fäller ihop den! =)






Jag har fått en award =D

Denna supersöta award har jag fått ifrån Jenny!



1. Ladda upp awarden i er blogg.
2. Länka till den som du fick awarden från.
3. Länka till 5 personer som du vill ge denna award till.
4. Lämna en kommentar i deras bloggar.

Jag ger denna award till:
Naddie
Ruby
Denize
Emelie
Michaela

Hehe bara mammabloggar! Men det är så himlans mysigt att läsa =) Enjoy!






Tiden bara forsar fram!

Först och främst - TACK för alla otroligt fina kommentarer! Blir så himlans glad när jag väl finner tid att sätta mig hära =)

Nu ligger lill killen och sover i knät på mig med armarna uppåt precis som på film haha! Men gud så söta dessa små liv är. Tillochmed när lillen skriker är han söt.. det är något knasigt haha!

Var på BVC för första gången idag och han hade gått upp nästan 300gram sedan förra veckan så barnmorskan tyckte att jag bara skulle amma honom och ha tålamod. Tydligen så ger jag upp för snabbt å ger ersättning direkt men känns verkligen inte som att han får någon mjölk men det har funkat hela dagen nu så ja, tålamodet testas hela tiden haha!


Annars händer inte så mycket här just nu =P killen har vänt på dygnet så är uppe typ hela nätterna lagom kul haha =P men det vänder väl sig snart igen får vi hoppas =) Bara stå ut tills dess!

Namn har han inte fått än.. jag vet jag är SUPER seg men har ju inte ens fått hem papprerna från skatteverket så jag känner inte världens press än. Men det står nog emellan Sander och Kalle. Gud så svårt detta är!

Pappan till min lilla kille har inte hört av sig. Men som jag sagt hela tiden det är hans förlust inte våran =) Jag bara njuter utav all extra kärlek jag får från min lill kille istället!

Nej nu börjar det lukta massa bajs hära haha! Bara jag som tycker det luktar vete? Just det, vi badade för första gången iförrgår. Han verkligen älskar vatten =) Ska bli så himla mysigt sen när man kan börja med babysim =D






Jag är så otroligt lycklig

Dagarna som gått har vi mer eller mindre haft fullt upp! Den 10 februari fyllde mamma år och då kom det oväntat besök utav morbror och mormor! Riktigt trevligt =)

I lördags var jag och träffade min pappa och då fick han träffa lilla bebis också han var superglad! Det var riktigt trevligt må jag säga =) Dock hade jag så j*vla ont i brösten haha så mådde inte allt för bra men var ju kul att träffa pappa då jag inte träffat honom på typ 1,5 år.

Annars gör vi inte så mycket mer än lär känna varandra =) Riktigt mysigt att vara mamma! Visst är det jobbigt att inte få någon sömn och typ amma hela tiden men det hör till. Jag älskar livet som mamma, det är underbart! Dock är jag himla glad att jag valde att bo hemma då allt de här psykiska sällskapet utav någon annan betyder massor! Att veta att mamma finns där om det är något är en extrem trygghet. I allafall nu när alla hormoner spökar på innuti mig haha =P Men ni ska veta att han är världens finaste och är oftast super snäll på nätterna =D haha! Har varit nu några nätter då min mjölk varit lite knasig som han varit lite arg men det förstår jag. Då är det bara upp och göra ersättning vilket är grymt svårt då han slänger med huvudet som jag vet inte vad haha!

Ja stark är han allt min lilla älskling =) Redan på BB lyfte han huvudet från mitt bröst vilket jag inte visste att dem gjorde så tidigt så blidde ju lite chockad!

Idag har det inte hänt mer än att han kräkts ned tre bodys, en filt och mina mjukisbrallor! Och sen fick jag ju självklart spya i håret också å vårt varmvatten funkar inte, lagom kul? NJÄE hjaha! får ta mig till någon och duscha tror jag.. fall det inte drar igång här under dagen vill säga =)




Nu har i af Ruby fött och Naddies vatten har gått! Vi önskar de all lycka =)





Å så jag älskar livet med dig

God eftermiddag =)
Lill killen ligger å sover här brevid så jag passar på nu efter min lilla städning och en massa tvättning att uppdatera lite! Vi har det helt underbart här hemma och han är världens snällaste! Han är så himla lugn så det finns inte. Är han vaken så ligger han bara å tittar å ser allmänt helt underbart söt ut å sover han så är han minst lika söt!



Om en timma ska BVC komma hit ska bli intressant faktiskt =) Sedan ska vi ju på besök hos dem på tisdag för mätning och så ska han vägas igen =)

Nej men nu ska jag ta å skicka bilder till min mor som ringde från jobbet haha! Ni får ha det super =) Kramar!








Dagarna går med fullfart =)

Ni får verkligen ursäkta min dåliga uppdatering men kan inte slita mig från min lilla älskling. Gör ont i hela mig när jag lägger ifrån mig honom så ja inget jag vill göra allt för ofta.



Men vi mår bra =) Varit på återbesök hos SÖS nu söndag, tisdag och onsdag. Söndags var det ren rutinkoll och i tisdag och idag var det återkoll så att hans gulhet gått ner samt uppföljning utav amningen =) Men nu ser allting super bra ut och han har bara 95gram kvar till sin födelsevikt så det är super skönt!



Imorgon kommer BVC på besök och vi ska vara hemma hela dagen ska bli superskönt! Har inte haft någon sån dag ännu så jag längtar massor =) Ska bara ligga å mysa konstant hela dagen! Sen på fredag ska vi göra hörseltest på SÖS också haha känns som att man är där varje dag =P men men måste veta säkert att min lilla älskling mår super så!

På lördag ska vi åka till Eskilstuna också och hälsa på min pappa =) ska bli supermys faktiskt! Så får han träffa honom när han är så liten också. Å så söndag blir det till att besöka mormor! Och veckan som kommer ska jag faktiskt inte planera ett smack. Vill bara mysa med min lilla bebis hela dagarna och njuta utav mammalivet. Det är helt underbart ska ni veta.


Nu har han precis ätit och ligger å sover i grannens famn här brevid mig så jag tänkte faktiskt passa på att käka jag också! Blir potatisgratäng m. kött mumsigt =D





Inga ord

Fredag 6 Februari 2009 kom världens finaste pojke till världen. 11.02 valde han att titta ut och jag är, ja ordet överlycklig räcker inte till. Sen den 1 juni 2008 har jag älskat min finaste bebis. Det blev en pojke på 52cm och 3225gram fullt frisk och helt bedårande!

Bild av Sofia

Nu blir det hopp i säng och kanske hinner man med en eller två timmars sömn innan lillen ska ha krubb igen =)

Vi hörs imorgon, ni är helt supersöta! Blir ju helt gråtfärdig utav alla söta kommentarer och lyckönskningar.






Jag är världens lyckligaste

Fullt upp här hemma antingen så är det ätande, bytande utav blöjja eller bara sällskapis! Första gången jag lägger ifrån mig honom nu och låter han tare lite lungt själv men så svårt att släppa honom men man lär sig ju sakta men säkert!

Dock tänkte jag inte bli långvarig ska pumpa ut lite mjölk då mina bröst säkert är hårdare är berg haha! Men det blir ju bättre med tiden som tur är i af =) Men bilder är ju alltid lite roligare att se på än massa text så bjussar på det istället =D

Hoppas att ni alla har det bra! kommentarerna svarar jag sanrt på, promise! Men tiden räcker lixom inte till just nu. Men ni alla är så otroligt supersöta ska ni veta, massa kramar!








En överlycklig mamma

Gud så ni är söta! tack för alla kommentarer ska försöka svara imorgon! kom hem idag runt fem tiden men vill inte släppa lill killen en sekund så hinner lixom inte sitta hära =) men imorgon är jag ju hemma nästan hela dagen då borde jag hitta något tillfälle! ska även bjuda på lite fler bilder. Och vet ni vad? jag är smalare om magen än vad jag var innan jag blev gravid känns dunder skumt!

Men tillbaka till min lilla älskling nu! helt sinnes så mycket kärlek det finns!



Sötnosigt!

Eleonor här igen, tillbaka efter ännu en tripp till BB. Emelie har flyttats från förlossningsavdelningen nu och har turen att ligga ensam i ett rum för två. Lillpojken väger ca 3200 gr och är 52 cm lång. En riktig liten sötnos! Båda två mår bra, men är trötta (vilket i och för sig är mycket förståligt!)



//
Eleonor

Bebben är här !!

Lisette här.. Har precis kommit hem från södersjukhuset, visserligen en väldigt jobbig och krävande natt från allas håll på grund av dålig sömn och ingen mat.. Men allt fungerade hur bra som helst.. Allas leenden, allas blickar och tårarna som föll från ens kinder när man såg mamma emelie (melle) tillsammans med hennes son var en obeskrivlig känsla.. Har skrivit ett långt inlägg på min blogg och dessutom lagt upp massa bilder där så ni får gärna ta er en titt dit för övrigt så visar jag enbart en bild här eftersom min data är lite seg och det tar en väldans tid att ladda upp men vill ni se flera så ta gärna en titt in på min sida..


Underbar varelse..

// Lizz

090206 11.02

Nu kom jag precis tillbaka till jobbet efter att ha varit och hälsat på Emelie 11.02 kom lilla bebben till jorden. Vet inte om Emelie vill berätta resten själv så mer säger jag inte nu! Både hon och bebisen mår  i alla fall bra!

Pussar och kramar
//Eleonor


Ingen bebis än...

Nej, ännu är ingen bebis född, men Emelie bad mig gå in och uppdatera er lite :) Jag hålls uppdaterad via SMS..
Mellan 3 och 6 använde hon enbart lustgas, men hon slutade då hon mådde allt för illa. Vid 6 övergick hon istället till ryggmärgsedövning och mår super-bra! Hon hälsar att hon än så länge haft en superförlossning och att hon hoppas att det fortsätter såhär!

Nu är det inte långt kvar (tror/hoppas jag?), jag återkommer när jag får veta mer!
//Eleonor

In till förlossningen

Nu åker jag i af in! Eller allt är packat (hoppas jag haha) ska ringa taxi och FL igen bara så är jag iväg på färd. Håll tummarna för mig nu alla sötnosar =)

Kramisar!



Update

Nu är det typ fyra minuter mellan värkarna men de håller än så länge i sig i bara någon halvminut. Har ringt FL i af skulle ringa tillbaka när värkarna höll i sig åtminstonde en minut så antar att de bara är att bita ihop nu! haha tänkte ta ett bad det brukar ju göra det bättre =)

Kanske har jag en liten bebis hos mig imorgon? Å så jag jag längtar! Fast dessa värkar kan jag lova inte är sköna skulle vara skönt med lustgas nu kan jag ju tala om haha men samtidigt orkar jag inte ligga på FL i hur många timmar som helst heller!

Tänkte packa klart BB väskan. Värkar ju faktiskt som att det är på riktigt nu.. blandade känslor? Oh ja! så himla nervös och börjar känna mig lite rädd inför förlossningen nu kan jag ju säga samtidigt som jag längtar efter min lilla bebis.


På riktigt?

Har riktigt ont nu! Kanske är det på riktigt denna gång? hmm orkar inte förvänta mig något men är i af regelbundet nu å dryga 7-8 min mellan värkarna och har varit i någon timma. Hoppas gör jag i af!

Ska försöka uppdatera här fall det blir tätare eller om dem börjar avvekna men nu håller vi tummarna på att det är riktiga ellerhur? =)

Ni närstående sötnosar kontaktar jag så fort jag åker in, om jag åker in(?) Ni kan vara lugna jag har inte glömt er haha!

Nej men nu har jag förhoppningsvist tre minuter till nästa värk! Ska försöka dricka något känner jag.




Höggravid och tokgnällig

Alltså det hugger svider gör så ont att jag inte vet var jag ska ta vägen! Men det har ju varit såhär så himlans länge nu kan bara det riktiga börja?... nej ska lägga mig hos mamma och beklaga mig riktigt mycket snart haha! Jag vill ha ut min lilla bebibus nu inte ha massa ont bara =P

Men den som väntar på något gott.. eller?


Jaja uppdaterar senare känns som att det kommer bli en låång natt om dessa förvärkar vill fortsätta såhär! Och så måste jag ju göra
Jennys utmaning om att visa vad jag har i kylskåpet mitt ;) hihi





Å så jag längtar efter min bebis!

Så har jag varit hos läkaren igen å hämtat mitt sjukintyg igen då jag råka tappa bort de förra =P Så nu ska jag skicka in lite papper till jobbet så att jag får rätt sjuklön för januari! Jobbade ju nämligen ingenting men var däremot sjukanmält två veckor så några tusenlappar är det allt =)

Vad händer annars idag då, hade velat gå på promenix men det snöar ju ute å är superslaskigt så det känns inte sådär super aktuellt längre! Blir väl till att stanna hemma å kika på tv =) Men det är ju skönt de också börjar ju vänja mig som sagt haha ;)
Jossan kanske kommer över senare också blir mys tycker om sällskap =D

Å imorgon är det fredag, efterlängtade fredag! Ska bli så skönt å på lördag ska vi ta upp massa saker på vinden också. Får se fall jag orkar ta ned spjällsängen också. Känns inte sådär jätte akut då bebis sover med mig i början ändå så =)







Jäkla nörd, inte sant? (A)



Titta vad jag lyckas med! Första bilden föreställer min bror =) Andra har vi
Jessipess och Lissus. Sen tredje är på mig och Ninni!





Två dagar till BF


19 Januari: 1st
22 Januari: 1st
24 Januari: 1st
25 Januari: 1st

26 Januari: 2st
27 Januari: 2st
28 Januari: 3st
29 Januari: 1st
31 Januari: 1st
1 Februari: 2st
2 Februari:
Sofia, Michaela, Lisette & Nicole
3 Februari: Maria & Matilda
4 Februari: Asib, Jossan(2a gissning) & Sofia(2a gissning)
5 Februari:
Emma, Naddie, Jossans mamma, Lisette (2a gissning)
6 Februari: Helene
7 Februari: Caroline, Caroline
8 Februari: Vassen, Ruby, KoChana
9 Februari: Herr E
14 Februari: Eleonor (2a gissning)

Pojke: 18st
Flicka: 11st

Hmm ja spännande spännande! Jag tror själv att bebis kommer på lördag annars kommer jag säkerligen att bli tokig haha orkar inte vänta längre! Börjar fundera på att testa alla dessa huskurer men efter att jag storstädade i veckan och inte ens de satte igång värkarbetet så gav jag ju upp lite måste jag nog påstå! Kanske ska man bara vänta, vänta å vänta?

Nämen titta!



Lite duktig får jag väl känna mig? Nu ska jag se om jag kan sova någon timma tror jag =)

En vanlig vardagsmorgon!

Oj vilken natt jag haft! Har haft en gnagande ond känsla i ryggen och stickningar ner i låren och hemska förvärkar men ja ingen bebis haha! H*n där inne verkar bara vilja retas lite ;) men aa bara att stå ut snart tittar h*n väl ändå ut så =)

Sova kunde jag ju inte heller å så skulle jag ständigt vakna utav denna värk vilket ledde till att jag mådde hemskt illa också! Nej usch nog om negativa vibbar hära nu är det ny dag och vi ska vara glada =)

Har tagit lite nya magbilder så tänkte bjuda på dem sen men vill göra något med dem typ en ram eller något.. ska försöka trixa lite i photoshop men det lär ta ett par timmar med mina kunskaper haha!

Ha en fin morgon nu allihopa och en riktig trevlig dag =) termometern här hemma visar i af nollgradigt så vi kan ju hoppas på plus idag kanske?






Sötsaker!

Ni läsare kan verkligen få mina dagar att skina upp! Blir så himla glad utav alla era kommentarer och lyckönskningar ska ni veta =) Kolla bara på denna kommentar, förstår ni då hur glad jag blir?!

Vilken fin mage du hade:)
Ser riktigt mammig ut hela du tycker jag,alltså en sån som verkligen gillar barn och som barn gillar tillbaka om du förstår:)
Lycka till och hoppas den lill* kommer ut snart!

Trycker ni på texten så kommer ni direkt till hennes blogg!

Tänkte bara kika in å säga god natt nu =) Börjar känna mig lite trött så blir nog bara tv tittande för min del frams tills dess att jag faktiskt lyckas somna!

Hoppas att ni haft en trevlig dag så hörs vi imorgon igen! Och så glömmer vi inte att hålla tummarna på att bebis kommer snart ;) hihi





I min tv värld!

Med en liten, ja vi kan väl ändå kalla det promenad och mat i magen så är jag genast på topphumör igen! Sen att veta att fadern min är hundra gånger knäppare än mig gör ju faktiskt saken massa bättre också =P haha sicken dumstrut det där!

Vet ni vad som börjar nu på tv:n? Law and order =D hoppas hoppas att jag inte sätt avsnittet! Efter det ska jag nog bada, iaf om denna värk fortsätter att gnaga på min rygg. Men den släpte ju faktiskt förut en stund så kanske gör det snart igen? Hmm tycker riktiga värkarna kan få börja nu istället faktiskt. Det här med förvärkar eller annan knasig värk gör mig bara himlans besviken!

Har ni haft en trevlig dag? Redan torsdag imorgon ju :) Måste kännas super för er som jobbar att helgen vankar runt hörnet ;)







Problem är till för att lösas :)

Nu är jag lite gladare. Eller är i af inte sådär tok arg haha =P Men ringde min läkare så han ska i af skriva ut nytt läkarintyg eftersom att jag tappat bort mitt (A) sen så måste jag skicka de till jobbet imorgon också så att jag får min sjuklön för januari i af. Sedan ska jag skriva ut mina lönebesked från mcdonalds tiden under tiden jag studerade också så har dem svart på vitt att jag jobbat i tre jävla år! BLÄ för försäkringskassan. Men nog om det då blir jag bara arg :P haha


Men vi får väl se, allting löser sig tillslut i af =) Mamma är hemma nu också så tänkte faktiskt vara lite social med henne. Bokslutet har hon blivit klar med men årsrapporten väntar fortfarande och ska skickas iväg på fredag så blir nog sena kvällar resten utav veckan också.





En sån där arg dag!

Idag är ingen bra dag. Eller det var en bra dag tills nu och förhoppningsvis så blir den bättre när Sofia nr 2 å Jossan kommer över. Just nu är jag bara arg, SUPERARG! på försäkringskassan som krånglar till allt och på mitt ex/ barnets pappa. Usch för vissa människor. Nej ska umgås svenskt ett tag bara för att både tanten på FK är finsk och mitt ex är världens blandras.  

En roligare sak som hänt är att Therese som jag gick i samma grundskola tillsammans med fått en liten pojke. Han föddes dock för tidigt, mycket för tidigt så nu ligger den lille kämpen i kuvös! Men det är stabilt så jag är glad för hennes skull! =)

Just det, minns ni min vän
Josef? Det såg ju riktigt kritiskt ut då för bara ett par veckor sedan men de bestämde sig ju för att operera honom i af och nu är tillståndet stabilt igen. Om ca ett halvår får de svar på hur framtiden för honom ser ut men andas gör han iaf skönt nog! Han är en underbar människa så jag önskar honom verkligen all lycka. Han om någon är värd livets alla godheter :)




Sällskapssjuk

Oj oj här sov vi länge! Hela tre timmars sömn fick jag nu på dagen också måttligt skönt ;) lär nog ha lite sömnsvårigheter däremot ikväll kanske? Nåja kan väl sitta här å nörda lite då om ryggen och allt pallar haha =D

Å snart kommer första
Sofia över å käkar lunch med mig! Mys jag hatar att äta ensam de är tråkigt (A) hihi å sen så ska andra Sofia komma över när hon slutat jobbet =D Gud så mycket sällskap jag får idag! Jossan kanske även kommer när hon slutat haha känns som att jag ringer runt alla sötnosar lite väl mycket nu men faktiskt trist att vara själv hemma speciellt i denna längtan =D



Å Maria messar mig nu från England, nej jag är inte alls avis bara sådär SUPERDUPER MYCKET!! Nåja snöovädret har lagt sig å nu är det typ vår där.. det här med växthuseffekten börjar skrämma mig lite hihi =D




Morgonstund har guld i mun!

Ingen bebis än! Så tyvärr Jossan din övertalningstaktik funkade inte sådär super bra ;) haha! Men vi får se h*n tittar nog snart ut *peppar, peppar*!

Vaknade som vanligt halv 7 utav mig själv trotts att jag ändå inte somna förän närmare halv 2 inatt? men men är helt tom i skallen utav trötthet så snart kan jag väl somna om i af å få sova åtminstonde någon timma till!

Och vet ni vad? Ninni köpte Cola påvägen hem till mig igår och den lämna hon kvar. Troligtvist för att hon är lat å inte pallar bära men ändå MUMS till frulle för min del =D Jag brukar faktiskt inte dricka cola till frukost utan juice ligger högt på listan och oboy men vi har varken eller hemma så jag har lixom inge val haha (A)

Ska nog ta ett bad, brukar få mig på sömnnivå! Höres senare =)





Snackar ur nattmössan

Oj oj här springer tiden iväg =) Fick fin besök utav både Jossan och Eleonor så har suttit å snackat med dem i flera timmar nu super mys!

Snart kommer väl även sängen att locka tror jag brukar slockna runt tolv tiden å vaknar runt sex å sen så somnar jag om igen där vid tio å sover till tolv igen haha knasiga sömnrytmer jag vet! Men men viktigt att sova när man kan nu säger BM för när som kan ju bebis faktiskt välja att titta ut å då kan det vara skönt att vara något utvilad.

Hoppas ni haft en underbar tisdag, bara jag som tycker att det känns som onsdag? Om inte torsdag.. jaja jag jobbar ju inte så behöver ju faktiskt inte ha sån koll just nu (A)





Fyra dagar till BF


19 Januari: 1st
22 Januari: 1st
24 Januari: 1st
25 Januari: 1st

26 Januari: 2st
27 Januari: 2st
28 Januari: 3st
29 Januari: 1st
31 Januari: 1st
1 Februari: 2st
2 Februari:
Sofia, Michaela, Lisette & Nicole
3 Februari: Maria & Matilda
4 Februari: Asib, Jossan(2a gissning) & Sofia(2a gissning)
5 Februari:
Emma, Naddie, Jossans mamma, Lisette (2a gissning)
6 Februari:
Helene
7 Februari: Caroline
8 Februari: Vassen
14 Februari: Eleonor (2a gissning)

Pojke: 16st
Flicka: 9st

Å så jag längtar!
Man blir helt tokig utav att gå hemma ska ni veta =P Och just denna vetskap om att det kan sätta igång precis när som helst är helt sjukt!! Strök den 3:e också eftersom att det är himlans osannolikt att bebis tittar ut på 7 timmar =P






Efterlovade magbilder!


Bild 1 - v.22 Bild 2 - v.28 Bild 3 - v.32 Bild 4 - v.36 Bild 5 - v.36 Bild 6 - v.39 Bild 7 - v.39

Där har ni lite som jag satt ihop HELT själv! Lite stolt får jag väl ändå vara med tanke på att jag inte kan något alls om Photo Shop =P





Tisdagen den 3:e februari

Det är än så länge bara två personer som tror att jag kommer gå över tiden - skönt nog! Då tror ju vi flesta at bebis kommer denna vecka i af (A)

Vaknade upp igen efter att ha sovit i någon timma var verkligen superskönt! Känner mig fortfarande lite hängig men hoppas verkligen inte att jag ska gå och bli sjuk nu nej för sånt orkar vi inte med nu när bebis ska komma.

Senare idag ska jag träffa
Jossan i af=) just nu är hon å simmar eller om hon simmat klart haha =P Nåja kanske kan baka lite kakor inför hennes besök ;) beror helt på fall jag orkar stå upp så länge, lata jag! Men är man höggravid så får man vara lat och jävligt gnällig =D

Har ni haft en trevlig dag hittils? Å vad jag vill gå ut och promenera känner jag men tror mina ben kommer kollapsa då. Men de är så himlans mysigt väder ute!!





Ge oss vår!

Å så glad jag blir när man vid halv 8 snåret redan inser att det är ljust ute. Alltså solen står på topp! Jag längtar så himla mycket till våren just nu så det finns inte. Men det är ju trotts allt bara februari.. men känns som att de bör vara typ slutet av mars eller någe, tycker ni inte?

Jaja Maria befinner sig ju i London haha värsta snöovädret på typ 18år eller var det va! Slippa jobba gjorde hon i af då typ allt är stängt.. eller affärerna är säkert öppna men de företagen som kan vara stängda är nog det skönt för henne i af ;) hihi

Uppdatering utav
gissa listan kommer och magbilder kommer lite senare idag missa inte det =)

Nu ska jag hoppla in i badet å ligga där för att kurera min lilla kropp som jag har så ont i! Kram






Ingen bebis än

Tänkte bara kika in å säga att jag lever innan jag intar min skönhetssömn ;) Har ju städat hela dagen sen där runt sex tiden när jag var färdig med det var jag helt färdig. Storstädning och möbelflyttande kanske inte är det bästa när man är höggravid ändå?

Haha hade ont i extremt hela kroppen trodde jag skulle kollapsa ett tag! Men tog två panodil vid nio snåret så nu är det bättre =) Å gud så fint det blev! Att städa lönar sig och jag tycker faktiskt att det är kul - jag är lite knasig trotts allt!

Imorgon tänkte jag uppdatera listan igen med gissningar så glöm inte å gissa nu =D Tänkte bjuda på lite magbilder också! Å så hoppas vi på att bebis tittar ut snart också =)



Bild 1 - v.22 Bild 2 - v.39 Bild 3 - Bebis v.18






Städtajm!

Blev till att städa ändå. Både jag å jossan håller på i vardera hem haha duktiga må jag säga ;) Ska träffa henne senare när vi är färdiga! Men gud jag är heeelt slut! Storstäda är alldeles för jobbigt. Tur att man inte gör sånt här varje dag =)

Nej tillbaka till dammsugning utav soffan =)

Vi gravida knasbollar!

Som höggravid i v.40 får man totalt lyckorus när man får ont! Så fort man känner värk längre ner i ryggen eller längre ned på magen ja kort å gott där mensvärken brukar sitta! Man blir iaf jätte glad och håller alla tummar som går om att värken ska stanna där för en stund och sedan komma tillbaka.

Men sen när det slutar göra ont så blir man besviken. Förstå då när det gör ont med ca tio minuters mellanrum en stund och när det sedan slutar. Nästan så att man gråter för att man inte har ont, låter inte allt detta knäppt?

Nåja jag längtar tills jag får ont, riktigt ont. Och regelbundet.

Hemmafrun är på g!

Att göra

  • Tvätta en svart maskin tvätt
  • Dammsuga hela lägenheten
  • Sortera min garderob
  • Diska

Och vad har jag hunnit göra? NADA känner att hela dagen sprungit iväg. Kanske kan bero på att jag somna om vid tio snåret och sov till tolv? Var så himlans trött så det fanns inte. Men har himla ont i kroppen också vet inte vare kan bero på men men. Det har i af slutat klia i tänderna så för tillfället så växer inte mina visdomständer och för tillfället slipper jag bitring till mig själv haha!

Hur som så ska jag träffa Jossan sen så sortera garderoben skjuter jag upp tills imorgon istället =) Ska ta två panodil nu tror jag och sätta igång! Vad ska ni göra idag? Nåväl de flesta jobbar väl eller pluggar =P

Kramar!


Älskade serier

Å nu har jag kikat på Bones som vanligt! Kanske ska beställa hem boxen istället så kan jag ligga å glo på det hela dagarna? Fast å andra sidan har jag ju sätt alla avsnitt =P å de som går på tv nu har ju inte släppts än i sverige på box. Jaja bra idé tills den sprack i af (A) imorgon är det ju vardag vilket menas med Las vegas å unga mödrar också MYS =D


Idag sov jag jäääätte länge var super skönt! Men dock är jag inte sådär super trött nu =P fast börjar bli ganska dåsig i huvudet känner jag och så mår jag illa så kanske kan sova ändå? Kom på en till sak till BB-väskan - SUGRÖR! Fast dem kanske har det på BB? Men lika bra, vågar inte chansa haha!

Nej slut på osunt allmänt bullshit? Tillbaka till soffhörnan och mitt vattenglas + sugrör ;)
 




Count down



19 Januari: 1st
22 Januari: 1st
24 Januari: 1st
25 Januari: 1st

26 Januari: 2st
27 Januari: 2st
28 Januari: 3st
29 Januari: 1st
31 Januari: 1st
1 Februari: 2st
2 Februari:
Sofia, Michaela, Lisette & Nicole
3 Februari: Maria & Matilda
4 Februari: Asib, Jossan(2a gissning) & Sofia(2a gissning)
5 Februari: Emma, Naddie, Jossans mamma
6 Februari: Helene
7 Februari: Caroline
8 Februari: Vassen

Pojke: 16st
Flicka: 9st


Sådär ja! nu har jag uppdaterat listan lite. Strök 1 februari också då det inte är så stor sannolikhet att bebis lyckas titta ut nu på fem timmar då en förlossning i genomsnitt tar 24.. =P Dock är det hela tre personer som gissat på imorgon, ja spännande är det i af!

Självklart får ni gissa datum igen fall erat är förbi och säg till om jag glömt någon!

Ny vecka, ny månad och snart en bebibus! =D

Idag har jag gjort följande

  • Gått in i v.40
  • Tvättat två maskiner tvätt
  • Putsat ett fönster (läs 6 sidor..)
  • Insett att jag får en februari bebis

Men det var ju nästan en helt vanlig söndag! =D Snart börjar bones också. Myspys. Ska nog ta mig ett glas cola men känns ju nästan som att jag dricker för mycket sådant så egentligen borde jag dricka vatten för tändernas skull men äsch jag använder sugrör så!


Vad har ni gjort idag? Bara jag som tycker att dagen gått riktigt segt.. å imorgon händer inte heller något speciellt. Gud så jag börjar bli rastlös! Kan inte typ alla sluta jobba å vara hemma med mig å prata massa skit istället (A) haha

Nu har ju mamma bokslut också å den där himla rapporten så lär inte bli tidiga kvällar för henne heller.. Men på onsdag planerar hon att i af komma hem strax efter fem som vanligt då får jag sällskap! Sen på fredag ska jag ju till BM.




Bebibus <3

Vecka 40, 1 feb - 7 feb 2009

Kroppen:
 Grattis - nu är du nästan framme. Livmodern, och därmed magen, har säkert sjunkt och de flesta bebisar är vid det här laget fixerade. Livmoderhalsen mognar och utplånas. Kanske känner du av förvärkarna oftare, kanske inte. Det finns kvinnor som aldrig känner av förvärkarna. Rörelserna minskar pga platsbrist, men du ska fortfarande känna av din bebis. Ring till förlossningen om du undrar över något. Känslorna kan vara ett virrvarr just nu och det kan kännas både jobbigt och underbart på samma gång. Istället för att sitta hemma och vänta (för väntan kan bli lång) så passa på att göra saker som ni inte kommer kunna göra på ett tag sedan. Läs en bra bok, kolla på videofilmer, pyssla lite, gå på bio eller ut på restaurang om ni orkar.

Å vad jag hoppas att min bebis tittar ut denna vecka! Kommer att bli tokig utav väntan fall jag går över tiden.. Men som sagt bebis beslut inte mitt =) Jag kan bara vänta olidigt haha =P Men bebis är ju i af fixerad och det är ju bra =) Å göra saker som jag inte kan göra sen? Kan knappt komma på något som jag orkar just nu ändå. Gå på bio vill jag ju verkligen går så himla mycket bra på bio just nu men det kan jag ju glömma! Sitta i dem där stolarna flera timmar nej usch =P

Barnet: Bebisen väntar nu bara på att förlossningen ska sätta igång. Barnets bröstkorg blir nu mer framträdande, det samlar på sig mer fett och extremiteterna blir starka. Barnet väger nu mellan 3,3 och 3,7 kg och är ungefär 49-54 cm långt. Snart är det dags.

Hmm ja hur stort bebisen är skiljer nog något enormt från person till person menar min mamma gick över tre veckor med mig å jag vägde ca 3kg när jag kom ut så. Min BM trodde dock att jag hade en "normal stor" bebis på 3,5kg men eftersom att det endast var uppskattning utav att känna på magen så återstår det att se när bebis kommer ut =) Å så jag längtar!






Ingen bebis än

Oj så fel man kan ha! Nästan alla jag känner har sagt något i stil med "nej men februari behöver vi ju inte vänta till! Din bebis kommer säkert ploppa ut tidigare" Men ack så fel man kan ha =P Och att jag är grymt olidig gör ju inte saken bättre precis! Fast mamma är glad eller glad å glad haha hon har bokslut och en stor rapport som ska in på jobbet så hennes chefer är bra nervösa nu! Skulle ju vara skönt för henne att få dem här sakerna ur världen innan lill*n kommer men h*n väljer ju själv när h*n tänker titta ut så ja =P vi får se helt enkelt!

Jag tror att bebis kommer på lördag - mitt BF datum. Annars tror jag banne mig att h*n kommer vänta å vänta å vänta så att de tillslut får sätta igång mig vilket är två veckor efter BF datumet! Så jag vet ju skönt nog att jag kommer ha min bebis i min famn absolut senast om 21 dagar. Å så jag längtar!

Nej man kanske ska ta sig till affären och köpa frukost? Har varken färskt bröd, juice, yoghurt ingenting hemma ju!