Vecka 30, 73 dagar kvar =)

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk, "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Inte så mycket mer info än att ja jag har nog märkt att det kan läcka men dock väldigt väldigt lite och inget som märks av knappt. Dock har det gjort det i drygt 3 veckor? Märker även av andra saker som "ska" komma senare redan nu. Nåja min barnmorska har nog koll jag litar på henne =))

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Å gud så jag längtar det är helt sjukt. Har bestämt mig för att vara hemma 1,5 år också med min lilla älskling. Så det blir två sommrar tillsammans utan avbrott av arbete eller liknande vilket känns jätte skönt! Vill ju vara med min älskling så mycket som möjligt. Blir även till att börja plugga igen då tror jag. Alltså hösten 2010.

Har ni några framtidsplaner? =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback