Bilder på internet

Jag var så arg så arg tills jag läste Rubys kommentar "har också smällt i mig apelsiner idag, de var sådär lagom knapriga" kunde inte låta bli att skratta, HÖGT! haha men jag fattar vad du menar kexet ;)

Till det som jag var så arg på.. det var en brud på tv närmare bestämt debatt. De debatterade kring hur en man (barnskötare) med en massa tatueringar, rockstil etc lagt upp en personlig bild på nätet. Tror att det var facebook? Hur som helst hade han haft en mössa med texten "pornstar" så chefen gav honom sparken. Vilket hon tyckte var rätt då man självklart inte kan vara en person off "worktime" samtidigt som en annan privat.

Visst så har man en personlighet men är man på arbetet så sköter man det proffisionelt. Det spelar ingen roll om vad man lägger ut på nätet och delar med ens vänner om hur bra man skulle sköta sitt arbete? Herregud jag skulle nog aldrig få arbeten om min kommande arbetsgivare skulle se alla våra skämtbilder från vår tidiga tonnårstid?

Likaså med formell klädsel hit å dit arbetar man speciellt på ett sådant företag så är det verkligen inte konstigt om man spelar en roll. åå nu är jag bara förvirrad utav min egen text men jag blir så lack! VARFÖR ska man inte få lägga ut privata bilder på nätet utan att få sparken? Vill denna tjej att endast bilder som alla kan tolka precis som de vill ska spegla vem vi egentligen är?

Tycker ni att det är rätt att en arbetsgivare ska söka runt om än på nätet inför en intervju eller anställning? Anser ni att man kan vara en person på arbetet och en person privat?






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback