Frågor och svar

Jojo -
Hej! Hur fick du lägenheten? Jag är själv ung ensamstående mamma fast med jobb men har fått flytta hem (pust) sedan vi gick skilda vägar. Har du några tips att ge mig?

Mitt svar -
Jag hade riktig tur att få min lya! Det var nämligen så att min sons farmor och farfar skulle köpa hus. Så de gick från en hyresrätt till huset och då gjorde vi så att vi skrev över lägenheten på Lukas pappa. Detta gick att genomföra eftersom att de hade som regel att vederbörande ska ha bott i lägenheten i 3år tillsammans med den som har kontraktet. Så nästa steg var att skriva in mig som medboende.

Jag får även mitt underhållsstöd och bostadsbidrag som jag ska då Lukas pappa enbart står med på kontraktet och INTE är folkbokförd hos oss. Skulle han ha varit det så vill försäkringskassan att man ska bevisa att han inte bor hos oss med exempelvist ett annat kontrakt. Ett tips om pappan bor hos sina föräldrar är då att skapa ett inneboendekontrakt som finns färdiga med lagparagrafer etc. Sök på google för att hitta!

För att få en lägenhet är självklart de lättaste bostadsförmedlingar. I stockholm finns det stockholm stads, Tyresö och Haninge
(säkert fler som jag inte vet?) men det är flera års väntetid vilket man inte alltid har och då tipsar jag starkt om att ringa runt till privata hyresvärdar lite längre från stan. Och ge inte upp det gäller att tjata! Ring varje dag till en och samma för tillslut så har dem en lägenhet ledig!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback